Buna ziua!
In Septembrie anul curent am intrat platitor de impozit pe profit, cand pot sa revin la impozit pe venit?
Multumesc anticipat!
Impozit pe profit
Re: Impozit pe profit
Când ai cifra de afaceri sub 1.000.000 euro la sfârșitul anului.
Buna ziua! Am nevoie de o confirmare din partea dumneavoastra in urmatoarea speta: societate comerciala cu trei salariati si-a marit capitalul social la 46.000 lei si a optat pentru plata impozitului pe profit , desi cifra de afaceri este sub 1.000.000 euro. Singura posibilitate sa opteze pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor este sa isi micsoreze capitalul social sub 45.000 lei. Am dreptate?
-
toaderi55: Prin excepție de la prevederile art. 47 alin. (1), microîntreprinderile care au subscris un capital social de cel puțin 45.000 lei și au cel puțin 2 salariați pot opta, o singură dată, să aplice prevederile titlului II - Impozitul pe profit - începând cu trimestrul în care aceste condiții sunt îndeplinite cumulativ, opțiunea fiind definitivă.
În cazul în care aceste condiții nu sunt respectate, persoana juridică aplică prevederile titlului III - Impozitul pe venitul microintreprinderilor - începând cu anul fiscal următor celui în care capitalul social este redus sub valoarea de 45.000 lei și/sau numărul salariaților scade sub 2, dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute la art. 47 alin. (1) din Legea nr.227/2015.
În cazul în care aceste condiții nu sunt respectate, persoana juridică aplică prevederile titlului III - Impozitul pe venitul microintreprinderilor - începând cu anul fiscal următor celui în care capitalul social este redus sub valoarea de 45.000 lei și/sau numărul salariaților scade sub 2, dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute la art. 47 alin. (1) din Legea nr.227/2015.