Declaratia INTRASTAT

maroium

Declaratia INTRASTAT

#1 Mesaj de maroium »

Am o firma care a depasit plafoanele de declarare Intrastat din aprilie 2008. Nu stiu unde trebuie depusa declaratia si, mai ales, sanctiunile pentru nedepunerea in termen. Poate ma lumineaza cineva ca m-am zapacit total cu atatea hartoage.

septimiuv

#2 Mesaj de septimiuv »

catoius

declaratia Intrastat - www.eintrastat.ro

#3 Mesaj de catoius »

Declaratia Intrastat este obligatorie pentru toti agentii economici din Romania inregistrati ca platitori de TVA, si care realizeaza comert intracomunitar peste pragurile valorice stabilite anual de Institutul National de Statistica. Declaratia se depune lunar, incepand chiar cu luna in care au fost atinse sau depasite pragurile valorice, pana pe data de 15 ale lunii urmatoare pentru luna de raportare. Declaratia se depune NUMAI in format electronic (fisier .xml). Declaratia se poate completa on-line pe site-ul de web www.intrastat.ro (dupa inregistrare si autentificare), sau se poate obtine off-line, cu ajutorul programului de asistenta, ce poate fi descarcat aflat pe acelasi site.
Informatiile ce trebuie inscrise in declaratie sunt urmatoarele: Codul tarifar, tara de origine a marfii, tara de expediare, valoarea in lei, greutatea, unitatea de masura spulimentara (optional), modul de achizitie, conditia de livrare si modul de transport.
In cazul in care optati pentru obtinerea declaratiei off-line, fisierul astfel obtinut se transmite prin mail la adresa: [email protected]

EXQUISITE EURO EVAL SRL

catoius

#4 Mesaj de catoius »

Conform art.10 din Legea nr.422/22.11.2006, refuzul sau intarzierea transmiterii datelor statistice solicitate, precum si comunicarea de date incorecte sau incomplete constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON).
EXQUISITE EURO EVAL SRL

Scrie răspuns