daca a avut cineva situatia de mai jos as dori sa-mi raspunda si mie.
Am urmatoarea situatie: detasez muncitori in Franta intr-un spatiu pe care il am in folosinta. Acolo fac produse finite cu materialul clientului pe care le vind tot in Franta. Intrebarea mea este urmatoarea:
Cum fac factura prin care vind produsele finite dpdv al TVA?
Daca cineva a avut situatia acesta si are amabilitatea sa-mi raspunda. Multumesc!!!
facturare in franta
-
Produse finite cu materialul clientului? Nu inteleg. Clientul le da la prelucrat? Adica nu cumparati materialul el fiind proprietatea clientului si duv.asigurati doar prelucrarea? Daca da, e o prestare de servicii si nu o livrare de bunuri. Le cumparati de la client cu factura, le prelucrati si vindeti produs finit? Atunci e altceva.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Doar daca a avut cineva situatia respectiva ma poate ajuta. Intre timp am scris si pe forumul CECAR si mi-a raspuns cineva cum as putea face sa nu facturez cu TVA produsele finite obtinute.
Multumesc oricum ca ati avut amabilitatea sa imi raspundeti chiar daca nu ati inteles foarte bine la ce m-am referit. Trebuie sa stiu foarte bine unde ma incadrez in codul fiscal pentru ca eu la firma asta am mereu rambursari.
Problema mea este ca cel care mi-a luat forta de munca vrea sa-i scriu pe factura produsele pe care le obtin cu forta mea de munca detasata in Franta. Cel care comanda imi da merialele si toate utilajele de care am nevoie sa lucrez(sub forma unui spatiu pus la dispozitie pt. folosinta) si eu pun forta de munca si asa se obtin produsele finite pe care le scriu in factura. Nu stiu daca m-am facut inteleasa mai bine acum.
Multumesc oricum ca ati avut amabilitatea sa imi raspundeti chiar daca nu ati inteles foarte bine la ce m-am referit. Trebuie sa stiu foarte bine unde ma incadrez in codul fiscal pentru ca eu la firma asta am mereu rambursari.
Problema mea este ca cel care mi-a luat forta de munca vrea sa-i scriu pe factura produsele pe care le obtin cu forta mea de munca detasata in Franta. Cel care comanda imi da merialele si toate utilajele de care am nevoie sa lucrez(sub forma unui spatiu pus la dispozitie pt. folosinta) si eu pun forta de munca si asa se obtin produsele finite pe care le scriu in factura. Nu stiu daca m-am facut inteleasa mai bine acum.
-
Asa este in realitate. Dar cel care ma plateste vrea sa-i scriu pe factura produsele finite pentruca el asta cumpara de la mine. Asa este incheiat si contractul si este cam aiurea facut. Nici traducatorul nu l-a tradus prea bine si nu l-a inteles. Si eu ziceam ca noi sintem in urma lor, dar sincer n-am vazut in viata mea un contract mai aiurit. Cred ca nici administrtorul nu l-a inteles prea bine dar l-a semnat asa. Cind i-am zis problema asta a vorbit cu francezul dar lui asa trebuie sa-i scriu pe factura si gata. Daci atentie mare cu contractele!!!!!!mai ales straine!!!!