Facturare catre stat necomunitar
-
Cum facturez la extern, cu TVA sau fara, o prestare serviciu (de natura reparatiilor), catre un stat necomunitar ? Multumesc anticipat pt raspunsuri !
Fiind considerat EXPORT in spatiul NON-UE, se factureaza FARA TVA.
In cazul in care EXPORTUL se facea in cadrul UE, firma exportatoare era platitor de TVA iar firma importatoare (Franta sa zicem) era si ea platitor de TVA, atunci se facea/se face fara TVA.
In situatia in care firma din Romania este platitor de TVA si vinde/exporta catre o firma NEPLATITOR DE TVA din spatiul UE (Franta de exemplu), factura va contine TVA.
Francezu'
In cazul in care EXPORTUL se facea in cadrul UE, firma exportatoare era platitor de TVA iar firma importatoare (Franta sa zicem) era si ea platitor de TVA, atunci se facea/se face fara TVA.
In situatia in care firma din Romania este platitor de TVA si vinde/exporta catre o firma NEPLATITOR DE TVA din spatiul UE (Franta de exemplu), factura va contine TVA.
Francezu'
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
Va multumesc pt raspunsuri, am optat pt facturare cu TVA, fiind prestari servicii care nu se incadreaza in nici una din exceptiile de la art. 133 lit. g Cod fiscal.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ght=#22965
Locul prestarii nu e in Romania pentru art.133 alin.2 lit.g pct.4
Locul prestarii nu e in Romania pentru art.133 alin.2 lit.g pct.4
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Vreau sa cumpar marfa de la un client elvetian persoana fizica. Marfa este in Bulgaria si sa o vand unui client persoana juridica din Germania. Marfa nu ajunge in Romania, ci din Bulgaria in Gemania. Clientul elvetian trebuie sa-mi faca factura fiind persoana fizica si eu persoana juridica platitoare de tva? Trebuie platit tva in vama?
Factura catre clientul german este neimozabila in Romania?
Puteti sa ma lamuriti cum este cu tva-ul din toate punctele de vedere? Va rog este urgent!
Multumesc
Factura catre clientul german este neimozabila in Romania?
Puteti sa ma lamuriti cum este cu tva-ul din toate punctele de vedere? Va rog este urgent!
Multumesc