inregistrare amortizare masina leasing
-
inregistrare amortizare masina leasing
Mai baieti, ma scuzati ca vin cu deastea dar sunt si noua si blonda. Am luat o masina in regim de leasing, pe firma. Nu am inteles eu bine, sau incep sa inregistrez amortizarea masinii dupa ce se termina contractul de leasing si devin proprietarul masinii.
-
-
nu are treaba cesiunea cu amortizareadanciup873 scrie:Scuze, vorbeam in numele celor care o cumpara (tin contab. si la uni si la ceilalti. Stiu ca treb. sa incheiem un contract de cesiune intre firma de leasing, cea vanzatoare si cea cumparatoare si apoi nu mai stiu cum sa le inregistrez si intro parte si in cealalta.
Amortizarea se face din luna urmatoare celei in care ai inregistrat masina la imobilizari . Dupa cesiune (in cazul in care masina nu se amortizeaza integral) ramane o valoare neamortizata care se trece pe cheltuieli, cheltuieli care sunt deductibile in limita venitului pe care il ai din cesiune (daca facturezi ceva..rate achitate...); ce depaseste venitul tau se trece pe nedeductibile. Daca cesionezi contractul fara a factura nimic, toata valoarea ramasa neamortizata este cheltuiala nedeductibila.