inreg. sistem de operare

miteac

inreg. sistem de operare

#1 Mesaj de miteac »

Societatea unde lucrez a cumparat un Laptop si un sistem de operare Windows. Laptopul l-am inregistrat in cont de imobilizari (214), chiar daca valoarea lui este mai mica de 1800 roni. Nu stiu in ce cont sa inregistrez sistemul de operare. Sa fie cumva imobilizare necorporala? ct.208
M-a puteti ajuta ?
Multumesc

bogeanua

#2 Mesaj de bogeanua »

Este corect cum ati gandit dar nu uitati sa il treceti si li Imobilizari pt calcul amortizare cu durata de 3 ani.

serbanm815

#3 Mesaj de serbanm815 »

daca laptopul are val.mai mica de 1800 lei(fara tva) eu l-as inregistra pe ob.inventar iar sist.de op WS pe ct.208 -amortizare in 3 ani.
daca laptopul s-a trecut pe ct.214-amort. in 2 ani

bogeanua

#4 Mesaj de bogeanua »

Laptopul, avand o valoare sub 1800 lei, trebuie inregistrat pe ct 303.Daca l-ati inregistrat pe ct 214 nu este corect.Ati denaturat profitul societatii.Trebuie sa-l stornati si sa-l inregistrati corect.Raspunsul anterior a fost dat in graba.Scuze.

apetrem

#5 Mesaj de apetrem »

bogeanua scrie:Daca l-ati inregistrat pe ct 214 nu este corect.Ati denaturat profitul societatii.
Asta daca privesti unilateral, doar catre fiscalitate ...
Caci daca te uiti si spre reglementarile contabile conforme cu DE
o sa vezi, pe la recunoasterea imobilizărilor corporale, pct. 87,
ca nu mai apare nici un criteriu de valoare.

paturcai

#6 Mesaj de paturcai »

Recunoasterea unui activ fix mai trebuie sa indeplineasca o conditie - cel putin in legislatia romaneasca contabila in domeniu - sa aiba termenul de utilizare normat mai mare de 12 luni. Chiar daca el are ca limita baneasca o suma inferioara prevederilor legale, trecerea lui ca obiect de inventar va denatura profitul societatii in sensul ca-l va diminua.
In cazul nostru el este activ fix si urmeaza calea fireasca a contului 214.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

herganiec

#7 Mesaj de herganiec »

corect , mijloc fix este pt ca are norma de utilizare mai mare de 12 luni chiar daca are sub 1800 ron.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

miteac

#8 Mesaj de miteac »

herganiec scrie:corect , mijloc fix este pt ca are norma de utilizare mai mare de 12 luni chiar daca are sub 1800 ron.
Tot la norma de utilizare mai mare de 12 luni m-am gandit cand l-am inregistrat pe imobilizari

Multumesc la toti pt. raspuns

Scrie răspuns