cass la riidcarea dividendelor pers. fizica
cass la riidcarea dividendelor pers. fizica
Cine trebuie sa plateasca CASS 5,5% (asigurat) pt. asociat persoana fizica (fara contract individual de munca sau alte venituri de nat. sal. pt care sa plateasca cass) cand acesta i-si ridica dividendele cuvenite...firma sau asociatul?
1.Firma este obligata sa retina si sa plateasca impozitul pe dividendele ridicate ,daca provin din profitul net al anului 2007 sau din rezultat reportat-117.
2.Asociatul,beneficiar de dividende este obligat sa plateasca CASS de 5.5% ,daca nu are contract de munca cu firma sau alta unitate dinafara.
De vazut:Art.257(2)lit.e si Art.257(7) din Legea 95/2006 actualizata.
2.Asociatul,beneficiar de dividende este obligat sa plateasca CASS de 5.5% ,daca nu are contract de munca cu firma sau alta unitate dinafara.
De vazut:Art.257(2)lit.e si Art.257(7) din Legea 95/2006 actualizata.
Multumesc frumos Stoicat.
Recunosc ca nu am citit inainte legea cu atentie. Dar dupa ce mi-ai amintit-o, eu am inteles ca firma vireaza contributia ....art.257 pt.7 obligatia virarii cass revine persoanei juridice sau fizice care plateste asiguratilor veniturile prevazute la alin.2 lit. a....e
dividend net = dividend brut-impozit 16%-cass 5,5% , impozit si cass retinut si virat de societate
Oare am inteles bine?
Recunosc ca nu am citit inainte legea cu atentie. Dar dupa ce mi-ai amintit-o, eu am inteles ca firma vireaza contributia ....art.257 pt.7 obligatia virarii cass revine persoanei juridice sau fizice care plateste asiguratilor veniturile prevazute la alin.2 lit. a....e
dividend net = dividend brut-impozit 16%-cass 5,5% , impozit si cass retinut si virat de societate
Oare am inteles bine?
Art.257(7)-,,Obligatia virarii contributiei de asigurari sociale de sanatate revine persoanei juridice sau fizice care plateste asiguratilor veniturile prevazute la alin.(2) lit.a),d)si f),respectiv ASIGURATILOR pentru veniturile prevazute la alin.(2) lit.b),c)si e).''
1.N-ati inteles bine.Nu stiu de unde ati luat textul ingrosat.
-Firma are obligatia virarii contributiei pt.veniturile prevazute la art 257 alin.(2)lit.a).(salarii)
-Asociatul are obligatia platii contributiei pt.dividendele ridicate ,venituri prevazute la art.257alin.(2) lit.e)(.....printre care si dividende)
?! dividend net= dividend brut -impozit de 16% si atat.
-Firma are obligatia virarii contributiei pt.veniturile prevazute la art 257 alin.(2)lit.a).(salarii)
-Asociatul are obligatia platii contributiei pt.dividendele ridicate ,venituri prevazute la art.257alin.(2) lit.e)(.....printre care si dividende)
Da . Ai dreptate . Eu nu am inteles bine (eu am ingrosat textul din lege, dar de oboseala nu am inteles prea bine).stoicat scrie:Art.257(7)-,,Obligatia virarii contributiei de asigurari sociale de sanatate revine persoanei juridice sau fizice care plateste asiguratilor veniturile prevazute la alin.(2) lit.a),d)si f),respectiv ASIGURATILOR pentru veniturile prevazute la alin.(2) lit.b),c)si e).''
Multumesc frumos pentru raspuns si promptitudine.