tichete valorice

vaida munteand

tichete valorice

#1 Mesaj de vaida munteand »

imi spune si mie cineva cum se inregistreaza:
vinzarea intr-un magazin a marfurilor in lei si pe tichete
transmiterea tichetelor spre emitent pentru primirea banilor
:oops:
multumesc

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Vinzarea 5328=707 si 5328=4427 (vedeti in help modul de introducere a vinzarilor la amanuntul)
Trimiterea de tichete pentru incasare
461=5328
La incasarea banilor 5121=461
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Imi permit sa-l completez colegial pe TomaC adaugand ca trebuie sa iei legatura cu emitentul tichetelor de masa, de acolo ti se da un borderou, pe baza de borderou vei depune tichetele la emitent si vei primi banii inapoi.
De retinut:
Smecherii de emitenti au mai multe procente de restituire a banilor. Banii nu se restituie 100% cat s-a depus atat se primeste. Nu! Ei vor opri un procent in functie de valoarea tichetelor depus. Daca valoarea este mai mica procentul este mai mic, daca valoarea este mai mare procentul este mai mare.
Exemplu:
Depun tichete in valoare de 45 mil lei....procentul retinut din acesti bani este de 7 %
Depun tichete in valoare de 50 mil lei....procentul retinut este de 5 %
Etc, etc
(Procentele sunt orientative dar exact asa procedeaza ei, opresc din bani).
Camatarie legala. Sunt mai profitabili decat Bancile emitentii acestor tichete.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

herganiec

#4 Mesaj de herganiec »

paturcai ... asta chiar nu stiam .. :?
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Da, retinerea de procente din aceste tichete depuse, a facut furori in epoca.
La cumparare, o firma plateste o prestare de serviciu de 10% din tichetele achizitionate. Eu dau la salariatii mei tichete de masa si platesc 10% "tiparirea" si expedierea acestora catre mine.
Primitorul tichetelor de masa le strange si le depune pe baza de borderou catre emitent.
Acesta/emitentul intocmeste o factura pe care - surpriza - scrie:
Tichete depuse cf borderou ZZZZ din data ..... 1000 buc x 7,88 lei
Prestari servicii 5 %: (1000x7,88 lei) x 5 % + TVA.
1. Tichete ....7.880 lei
2. Prestari servicii 7.880 x - 5 % = 394 lei + TVA 74,86 = 468.86
Rest de plata catre depunator = 7.880 - 468,86 = 7.411,14 lei
Asa se fac afacerile: curat si in stil mare.
Emitentul tichetelor de masa a castigat 10 % de la cumparator si inca 5 % de la depunator/vanzator. DAE = 15%.
In spatele unui "tiparitor" de tichete de masa se afla - nu va las sa ghiciti pentru ca nu veti reusi - unul dintre liderii unui cartel sindical national care nu a facut niciun secret pentru faptul ca este actionar si in acelasi timp unul din promotorii acestei inginerii financiare. Si a facut-o - aceasta inginerie - dezinteresat, atruist as zice. Pentru binele salariatilor. Pana sa vina dl. Costin, STATul nici nu auzise, nici nu ii dadea prin gand sa faca el aceasta inginerie. Nu! a venit dl. Costin si ia luminat. Chapeau bas!
Se pare ca Statul este consiliat pe bani grei (marile firme de consultanta, ATENTIE! Marile firme de consultanta, nu dau nume ca poate vor trage de mine sa ma angajez pe la ei si nu prea au bani sa ma plateasca, ha, ha, ha) numai in ceea ce priveste introducerea de "taxe si impozite". Marile firme de consultanta (cu nume mai mult decat celebre) ii invata pe "amaratii" de la Finante ce taxe sa mai introduca, cum functioneaza ele si cum sa pacaleasca firmele.
Culmea este ca aceleasi firme invata Statul cum sa ne cocoseze si tot ei isi ofera "serviciile" pentru a interpreta contracost pentru contribuabil cum e treaba cu taxele si cum sa stii sa le ocolesti.
Jocul acesta dual al marilor firme de consultanta a iesit la iveala o data cu apropierea intrarii in UE cand un oficial al MF a declarat cine sunt consultantii.
Eu, naivul, credeam ca sunt ei atat de destepti si ca citesc la legislatie europeana de se cocoseaza. Aiurea! De unde! Luau de gata contra sume adevarate.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns