SUMAL-evidenta dubla?

vranceam450

SUMAL-evidenta dubla?

#1 Mesaj de vranceam450 »

M-am uitat azi sumar peste acest faimos SUMAL-PROGR DE EVIDENTA A MISC MASEI LEMNOASE.Trebuiesc introduse acolo toate avizele de intrare si iesire lemn cu Toate datele si sunt destule,plus alte pv si bon cons.Pt mine care tin evidenta la o fabrica de prelucrare lemn pt export care exploateaza mai multe parchete simultan si consuma cateva blocuri de avize lunar mi se pare aberant sa le introduc acolo apoi in contabilitate-SAGA-Productie.De ce nu le emitem direct de acolo cu serii transmise eventual de ei sau de ce fac un fel de 394 pt lemn daca tot vor sa limiteze defrisarile ilegale.In era asta fac manual si apoi introduc simultan in 2 programe si dinnou manual in Registru de evidenta mat lemnos.
A inceput cineva sa lucreze in el sa ma lumineze si pe mine.

ghidalia

#2 Mesaj de ghidalia »

Si eu lucrez in acelasi domeniu si parerea mea este ca SUMAL-ul este inca un lucru facut asa, ca sa fie doar. ITRSV-ul recunoaste inutilitatea (prin lipsa coerentei) a Marelui Registru Unic, a carui rubricatura nu este bine gandita si lasa loc de interpretari si greseli de calcul.
Daca acest registru nu a fost de folos si datele culese cu ocazia controalelor nu au fost de ajutor in depistarea furturilor din padure, nu vad cum ar putea sa-i ajute SUMAL-ul. Doar ceva locuri de munca in plus, ca doar trebuie prelucrate datele primite, nu? Si rezultatele-zero!
Totusi, pentru a ne usura munca, ar fi bine sa fie cumva integrat in SAGA, dar cred ca acest lucru nu se va intampla in curand . Deci...la munca!

cretuc183

#3 Mesaj de cretuc183 »

Poate va fi curand integrat...

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Eu unul nu prea cred ca va fi integrat. Ar insemna o mult prea mare specializare a programului prin introducerea unor optiuni specifice doar unor categorii de agenti economici. Spre exemplu: nomenclatoare de marci, ciocane, instalatii specifice, etc.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

vasilev510

SUMAL

#5 Mesaj de vasilev510 »

Buna ziua am si eu urmatoarea rugaminte la colegi care se ocupa cu materialu lemnos. sunt in curs de deschidere a unui depozit de lemne de foc ,poate cineva sa ma indrume in acest sens de exemplu ce autorizatii ,avize sau ce or mai fi ele pentru functionare si de unde le obtin am inteles ca ar trebui sa iau ceva si de la BUCURESTI de la ocolu silvic. va multumesc.

ghidalia

Re: SUMAL

#6 Mesaj de ghidalia »

vasilev510 scrie:Buna ziua am si eu urmatoarea rugaminte la colegi care se ocupa cu materialu lemnos. sunt in curs de deschidere a unui depozit de lemne de foc ,poate cineva sa ma indrume in acest sens de exemplu ce autorizatii ,avize sau ce or mai fi ele pentru functionare si de unde le obtin am inteles ca ar trebui sa iau ceva si de la BUCURESTI de la ocolu silvic. va multumesc.
Trebuie sa te prezinti la ITRSV din raza teritoriala pentru a cere avize speciale, iar daca vei comercializa si bustean pentru ciocan si registru de evidenta a materialului lemnos...
Eu zic sa te duci pana acolo si sa le spui ce ai de gand sa faci si ei iti vor da informatiile necesare, mai ales ca ei te si verifica.

stoicat

#7 Mesaj de stoicat »

Lucreaza cineva in aplicatiaSumal Multi Unitate?

Nu reusesc sa fac ,,instalarea bazei de datepct.2.3din instructiunile de instalare.Nu ma mai pot conecta nici la server dupa aceasta incercare de instalare nereusita.Inainte de incercarea de instalare ma puteam conecta la server.

Va rog,daca a reusit cineva sa ma indrume si pe mine.Eu am executat tot ce scrie in indicatiile de instalare ,si nu reusesc sa trec de pct.2.3.

Va multumesc.

robut

#8 Mesaj de robut »

Buna ziua!
Indraznesc sa va rog sa ma ajutati si pe mine cu instalarea programului SUMAL AGENT.Tin sa va spun ca nu ma pricep deloc , si daca nu ma exprim corect sa ma scuza-ti.
Am instalat programul dar nu am putut sa lucrez pe el , imi dadea un mesaj pe care nu mai mi-l aduc aminte pentru ca asta s-a intamplat anul trecut- nu putea face conexiunea sau nu a putut instala SQL SERVER.Persoana care tine evidenta primara la aceasta firma s-a dus cu cd-ul la un inginer de la ITSRV care face aceasta lucrare aproape la toti agentii din zona care lucreaza cu lemn,insa vreau sa fac eu aceasta lucrare ptr. ca aceasta persoana vrea sa plece de la firma.
La momentul acela vazand ca nu ma descurc cu instalarea , am sters programul SUMAL din calculator insa de atunci de fiecre data cand deschid calculatorul imi apare o macheta unde imi spune ca se pregateste sa instaleze SQL server .Unde am gresit si cum pot sa fac sa nu mai imi
apara...Windows Installer...Preparing to install Microsoft SQL Server?

stoicat

#9 Mesaj de stoicat »

Probabil n-ati facut dezinstalarea programului corespunzator.
Nu am pretentia ca stiu ,dar m-am chiniut si eu prin nov.2008 cu ,,Sumal Multi Unitate",cand programul avea ,,N"neajunsuri(instalarea mi-a facut-o un informatician,dar n-a mers)
Poate va ajuta.
Citez
,,In caz de eroare la instalarea aplicatiei, bazei de date sau imposibilitatea de conectare la aplicatie chiar daca nu au aparut erori de instalare se parcurg urmatorii pasi pentru remedierea problemei: 1. Se intra in Start → Control Panel → Add or Remove Programs si se da Remove pentru urmatoarele aplicatii: Sumal Agent 1.1 si Microsoft SQL Server Desktop Engine (SUMAL_AGENT) 2. Se intra in Start → All Programs → Accessories → Windows Explorer si se navigheaza pana la C:Program Files si se sterg definitiv (apasand simultan tastele Shift+Delete) folderele (directoarele) SUMAL AGENT si Microsoft SQL Server 3. Se restarteaza calculatorul si se reinstaleaza de pe hard"

Nu se face instalarea aplicatiei, direct de pe CD,este necesara copierea kit-uluipe hard disk si de acolo se instaleaza.

Vedeti daca nu aveti pe undeva ,,ramasite",pe care trebuie sa le dezinstalati sau sa le stergeti.
Aici gasiti tot ce va intereseaza :programe ,pasii pt.instalarea aplicatiei,etc.
http://www.sumal.forestier.ro/
Programul s-a imbunatatit ,acum este stabil,are manual de utilizare si e destul de usor de lucrat.
Spor la lucru
Patronii mei, o parte ,lucreaza in aceasta aplicatie.

robut

#10 Mesaj de robut »

Stoicat te rog ajuta-ma in continuare!
Candva am avut Windows 98 si gaseam Add or Remove,insa acum am Windows Vista Home Premium si din Control Panel ma duce in mai multe meniuri de ex.:-System and Maintenance
-Security
-Network and Internet
-Programs
-Mobile PC.....etc. unde sa caut Add or Remove?

stoicat

#11 Mesaj de stoicat »

Eu am Windows XP in lb.romana...??
Desi nu stapanesc capitolul ,,chestiuni tehnice",eu zic sa cauti in categoria,,Programs ",de unde poti elimina ,daca ai buninteles ,,ramasite" din aplicatia SUMAL_AGENT ce-ai avut-o instalata s-ai sters-o ,ca:
-Microsoft SQL Server Desktop Engine(SUMAL_AGENT )
-SUMAL AGENT
Vezi si-n ,,C:/Program file "daca nu ai directoare cu denumirile de mai sus care trebuiesc sterse (cred ca pe disk C l-ai instalat anul trecut)
Cu mare placere te ajut,in limita cunostiintelor mele.

robut

#12 Mesaj de robut »

Am sters tot ce-am intalnit cu acest program sumal(parca l-au facut doar ptr.ei) insa in C: ->Program File unde a fost instalat, a ramas doar Microsof SQL Server pe care nu-l pot sterge cu nici o comanda.
Oricum iti multumesc frumos ca ti-ai facut timp pentru mine.

rimboim

#13 Mesaj de rimboim »

vezi ca sql creaza un fisier undeva prin program files

star => contol panel => add /remove programs ..... cauta acolo sql .... si uninstal ...... dupaia cauta in program files ......si sterge tot folderul ramas .....

Ps.... vezi ca sql are niste cerinte mai speciale de la pc ... cam 1 gb ram si procesor pe la 3000 ...

www.bibstar.ro

robut

#14 Mesaj de robut »

Cu tot respectul pentru ajutorul d-voastra ,nu am reusit sa sterg Microsoft sql server deskop engine din Add or Remove.Imi da urmatorul mesaj:
The instaler insuficient privileges to modify this file: c:\program files\microsoft sql server\mssql$sumal_agent\data\master.mdf. si probabil din aceasta cauza nu pot sterge nici microsoft sql server din Program Files.Parca sunt batute in cuie ...ce sa fac daca nu ma pricep la informatica ....mai astept solutii ca m-a ametit SQL Serverul acesta.E primul lucru care imi apare cand deschid calculatorul.
Va multumesc anticipat.

fordonf

sumal

#15 Mesaj de fordonf »

M-am interesat la itrv si mi s-a spu ca pt a face mai mute firme pe acelasi calculator , adica sumal multiunitate, trebuie paltiti bani, mi-a zis ca in jur de 20 mil. Voi stiti de asa ceva.

Scrie răspuns