Achizitie intracomunitara-uz"intern"sau vanzare..

jianui

Achizitie intracomunitara-uz"intern"sau vanzare..

#1 Mesaj de jianui »

Buna ziua!Am si eu o "mica"intrebare -in decl.390 se trec toate achizitiile intracomunitare,indiferent daca sunt achizitii pt. vanzare sau pt. consumul propriu- ex.piese de schimb pt. autovehiculele din dotare ?

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Nu are importanță destinația bunurilor la întocmirea acestei declarații.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

jianui

#3 Mesaj de jianui »

Multumes frumos ,Tomac..asa banuiam si eu dar ...

jianui

#4 Mesaj de jianui »

Dragilor...help....Am fost la administratia financiara pentru a primi si de la ei un raspuns ; sa spunem ca suntem pe teritoriul unei tari din comunitate,cu masina care ni se strica - cumparam piesa,venim cu masina si factura in tara.Ce fac declar achizitionarea piesei de schimb in decl.390 ? Raspuns- nu pentru-ca s-ar putea ca cel de la care am luat piesa cu factura sa n-o declare (nefiind necesara asigurarea transportul) si atunci va fi nevoie de rectificativa. Deci astept si alte opinii si pareri de la cei care s-au mai lovit de astfel de " cazuri" . :?

paturcai

#5 Mesaj de paturcai »

Achizitionarea in scopul consumului/cazarii, etc, nu da dreptul recuperarii TVA intracomunitar decat daca respectiva firma romenasca se inregistreaza in scop de TVA in tarile UE.
Factura emisa pe teritoriul unui stat UE este considerata o vanzare locala si nu un export. Cei de la Adm. Fin. au judecat corect problema.
Exemplu:
Un francez vine si cumpara de la CARREFOUR un televizor si plateste pentru el 500 RON cu TVA. Pe factura de cumparare se trece la cumparator numele firmei din Franta urmata de numele persoanei fizice care a cumparat aparatul respectiv.
Livrarea marfii a fost facuta pe teritoriul national si nu se considera o livrare de bunuri.
Livrarea de bunuri are in spate un CMR, un document de transport, un packing list. Nu orice cumparam din strainatate/UE se considera livrare intracomunitara. Daca am fi inregistrati in scop de TVA in tara respectiva am putea solicita restituirea TVA.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

tomac

#6 Mesaj de tomac »

Daca factura a fost emisa fara TVA si furnizorul e inregistrat in scopuri de TVA in tara lui, o inregistrati ca AIC, dupa ce in prealabil verificati codul de TVA al furnizorului. Daca factura a fost emisa cu TVA atunci acel TVA intra in pretul de achizitie si nu inregistrati ca AIC.

antocia618

#7 Mesaj de antocia618 »

daca o societate a cumparat un cap tractor si o platforma auto cu care a transportat un excavator din germania si nu are nici un document de transport deoarece le-a transportat cu masinile cumparate este vreo problema la taxarea inversa,

tomac

#8 Mesaj de tomac »

Nu, daca furnizorul este inregistrat in scopuri de TVA in tara lui si ti-a facturat fara TVA.

jianui

#9 Mesaj de jianui »

Multumesc dragilor pentru raspunsurile date.Toata admiratia pentru promptitudinea si profesionalismul cu care ne sariti in ajutor.

antocia618

#10 Mesaj de antocia618 »

multumesc pentru raspuns ,am control de la finante si au spus ca daca nu am CMR nu am dreptul la taxare inversa ca puteam sa cumpar si de la iasi ca facturi poate face fiecare, mentionez ca am declarat in 390 aceste achizitii, au m-ai spus ca asa prevede codul fiscal la achizitii intracomunitare dar eu nu am gasit decat faptul ca trebuie factura in original

tomac

#11 Mesaj de tomac »

Să mai citească odată art.130^1 alin.1.

perfectasrl

achizitie piese auto ungaria

#12 Mesaj de perfectasrl »

am cumparat piese auto din ungaria pt parcul auto din dotare. factura a fost facuta cu tva 20% cum e in ungaria. am verificat si firma respectiva are vat valid. o inregistrez cu taxare inversa sau trebuia sa fie facuta factura fara tva? dar in decont o preiau la achizitii intracomunitare?

paturcai

Re: achizitie piese auto ungaria

#13 Mesaj de paturcai »

perfectasrl scrie:am cumparat piese auto din ungaria pt parcul auto din dotare. factura a fost facuta cu tva 20% cum e in ungaria. am verificat si firma respectiva are vat valid. o inregistrez cu taxare inversa sau trebuia sa fie facuta factura fara tva? dar in decont o preiau la achizitii intracomunitare?
Factura trebuia facuta fara TVA. In cazul tau TVA intra in costul produselor si nu se recupereaza. Nu se aplica metoda simplificata (taxare inversa). Se trece TVA zero si atat.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns