pierdere trimIII
pierdere trimIII
nu stiu ce casute sa completez in pagina de calcul impozit pe profit va solicit ajutor: firma inregistreaza in ct.1171.01 profitul anulul 2006 161.000 lei, in ct.1171.02 pierderea anului 2007 35.000 lei si pe primele 2 trimeste 2008 inregistreaza tot pierdere.am preluat firma in iulie 2008. bifez cu introducerea sumelor din preluare,are ch.protocol 922 lei care apar automat pe coloana sume nedeductibile si ch.cu amenzi neded.969 lei.(pe care ar trebui sa le pun pe col.sume neded).Profitul brut (pierderea )ar trebui sa fie diferenta intre total venituri si total cheltuieli (dar ea este diminuata cu cele doua valori nedeductibile 922+969)De ce?Ce trec in casuta de pierderi 35.000 lei?Pot sterge valorile negative care apar in casuta impozit pe profit?Ce apare in registrul de evidenta fiscala listat este doar orientativ?multumesc
Daca anul acesta ai pierdere la impozitul pe profit nu treci nimic, treci ZERO.
Pierderile anilor precedenti se iau in calcul numai in situatia in care firma inregistreaza in anul curent profit.
Daca in trim I si II din 2008 s-a inregistrat pierdere SAGA doar trece suma negativa dar nu o contabilizeaza. De ce ar face-o?
Validezi calculul privind impozitul pe profit (lasand SAGA sa coimpleteze ea cheltuielile de protocol nedeductibile, si punand manual cheltuielile pe care le consideri nedeductibile) si tiparesti Registrul de Evidenta Fiscala (REV).
Ce apare in REV nu este orientativ este chiar corect.
Pierderile anilor precedenti se iau in calcul numai in situatia in care firma inregistreaza in anul curent profit.
Daca in trim I si II din 2008 s-a inregistrat pierdere SAGA doar trece suma negativa dar nu o contabilizeaza. De ce ar face-o?
Validezi calculul privind impozitul pe profit (lasand SAGA sa coimpleteze ea cheltuielile de protocol nedeductibile, si punand manual cheltuielile pe care le consideri nedeductibile) si tiparesti Registrul de Evidenta Fiscala (REV).
Ce apare in REV nu este orientativ este chiar corect.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!