O definitie va rog - vanzarea cu amanuntul

stanilaa51

O definitie va rog - vanzarea cu amanuntul

#1 Mesaj de stanilaa51 »

Daca stiti si puteti sa ma ajutati cu un text de lege care defineste conceptul de vanzare cu amanuntul v-as fi multumitor :)
Durerea mea vine in speta de la vanzarea cu amanuntul catre populatie care genereaza obligativitatea caselor de marcat. Vreau sa vad in ce mod poti include in aceasta operatiune vanzarea unei masini in targ

apetrem

#2 Mesaj de apetrem »

Comerţ cu amănuntul/de detail = activitatea desfăşurată de comercianţii care vând produse, de regulă, direct către o persoane fizice pentru uzul personal al acestora.

Ordonanţa nr. 99/2000 (r1) privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă Republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 603 din 31/08/2007

stanilaa51

#3 Mesaj de stanilaa51 »

dezvoltand ideea inseamna ca si vanzarea unei case/ masini/ avion... este considerata vanzare cu amanuntul atunci cand cumparatorul este o persoana fizica. Deci vom cumpara case cu bonul fiscal...

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

stanilaa51 scrie:dezvoltand ideea inseamna ca si vanzarea unei case/ masini/ avion... este considerata vanzare cu amanuntul atunci cand cumparatorul este o persoana fizica. Deci vom cumpara case cu bonul fiscal...
Frumos ar fi sa nu rastalmacim ceea ce colegii scriu si nici sa nu interpretam partizan, da?
Bine, bine, dar daca am mai si citi din cand in cand, am vedea ca atunci cand vindem active fixe (masina, avion, casa, etc), se zice ca facem o operatiune intamplatoare de vanzare/cesiune de active, clientul meu nu mai e client ci este un debitor si atunci nu mai am nevoie de nicio casa de marcat.
Daca intr-adevar vindem in permanenta avioane, case, masini, ele vor fi considerate marfuri.
Exista pe forum o intreaga enciclopedie referitoare la casele de marcat si in ce situatii avem sau nu nevoie de ele.
Ca sa fac un rezumat ar fi cam atat: daca o operatiune de vanzare catre o persoana fizica este o intamplare nu este nevoie de casa de marcat. Deci daca este o exceptie nu ai nevoie, dar daca este o regula atunci chiar este nevoie. Legea - asa cum sunt legile romanesti - este interpretabila in favoarea organelor de control.
Parerea mea este ca poti vinde un acxtiv fix catre o persoana fizica fara sa ai nevoie de casa de marcat pentru ca este o operatiune exceptionala care nu se intampla zilnic sau lunar.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

paturcai scrie: Ca sa fac un rezumat ar fi cam atat: daca o operatiune de vanzare catre o persoana fizica este o intamplare nu este nevoie de casa de marcat. Deci daca este o exceptie nu ai nevoie, dar daca este o regula atunci chiar este nevoie.

foarte concludent referitor la obligativitatea utilizarii caselor de marcat!
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

Scrie răspuns