Buna ziua, sunt invatacel in ceea ce priveste programul SAGA asa ca va rog sa ma indrumati.
O societate aplica sistemul de TVA incasare cu 01.07.2023.
- in data de 30.05.2023 emite o factura de 1000 ron catre clientul X -servicii
- in data de 01.08.2023 storneaza factura emisa de 1.000 ron catre clientul X -servicii
- in data de 15.08.2023 face factura pentru acelasi servicii prestate de 1.000 ron + tva clientului X
Primele 2 facturi le-am stins prin butonul de stornare
LA factura nr 3 nu mi se pune bifa de tva la incasare.Mai mult imi apare un mesaj cum ca acel client ar tb sa fie cu tva la incasare conform configurarii. Dar nu pot aplica bifa respectiva nicicum.Am facut verificarea clientilor.... oare ce nu fac bine, de ce nu mi se bifeaza?
Multumesc frumos, pentu orice sfat!
TVA la incasare
Re: TVA la incasare
La configurare societate din butonul dreapta jos "D700,impozit,TVA" ai adaugat ca "Aplica sistemul TVA la incasare incepand cu 01.07.2023"?
Buna seara.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii referitoare la modalitatea de verificare a partenerilor pentru inscrierea in sistemul "TVA LA INCASARE'.
Am incercat sa caut in manual dar nu gasesc o astfel de sectiune.
Societatea nu mai aplica "TVA LA AINCASARE" si nu reusesc sa imi dau seama cum se face verificarea partenerilor, in afara de mentiunile inscrise pe documente.
Saga poate face automat o astfel de verificare?
Va multumesc!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii referitoare la modalitatea de verificare a partenerilor pentru inscrierea in sistemul "TVA LA INCASARE'.
Am incercat sa caut in manual dar nu gasesc o astfel de sectiune.
Societatea nu mai aplica "TVA LA AINCASARE" si nu reusesc sa imi dau seama cum se face verificarea partenerilor, in afara de mentiunile inscrise pe documente.
Saga poate face automat o astfel de verificare?
Va multumesc!
Scrii pe google "verificare TVA la incasare" si introduci CUI-ul firmei pe care doresti sa il verifici.
Si Saga iti scrie tot ce e legat de TVA pt.partenerul respectiv din nomenclatoare (furnizori/clienti) cand te pozitionezi pe respectivul si executi "verifica".
Si Saga iti scrie tot ce e legat de TVA pt.partenerul respectiv din nomenclatoare (furnizori/clienti) cand te pozitionezi pe respectivul si executi "verifica".
multumesc frumos.
am sunat si la asistenta saga si mi s-a spus ca daca partenerii au fost verificati in ecranul definiri, la inregistrare se va prelua automat bifa pentru TVAI cada partenerul aplica TVAI.
am sunat si la asistenta saga si mi s-a spus ca daca partenerii au fost verificati in ecranul definiri, la inregistrare se va prelua automat bifa pentru TVAI cada partenerul aplica TVAI.
Asta ti-am zis si eu.
multumesc!
eu ma gandeam ca poate exista o extensie cumva in ecranele de intrari/iesiri unde sa se execute verificarea la momentul inregistrarii facturilor... ca parte din validarea inregistrarii.
eu ma gandeam ca poate exista o extensie cumva in ecranele de intrari/iesiri unde sa se execute verificarea la momentul inregistrarii facturilor... ca parte din validarea inregistrarii.