Am si eu o problema si cer ajutor:
Am depus decontul TVA(decl.300) pana in 25 iulie pe trim.II. Apoi pe 4 august primesc de la patron o factura(cu TVA) pe luna iunie. Bineinteles ca am inregistrat-o pe iunie si am scos bilantul cum trebuie. Acu' am bilantul bine iar decl.300 si 394 gresite. Problema e ca introducand factura in SAGA pe luna iunie mi-a modificat si declaratiile trimise initial. In concluzie cand vreau sa depun declar 300 pe trim. II nu pot sa adaug la rd.23-"Regularizari taxa dedusa" diferenta pentru ca imi preia suma din decontul anterior "corect" si nu cel gresit depus initial. Nu stiu daca m-am facut inteles dar nu stiu cum sa rezolv situatia. Nu stiu daca conteaza dar la trim. II ca si la III am TVA suma negativa de recuperat.
decont TVA gresit trim.II
Nu se mai face corectie la dec tva prin"regularizari".
Se depune o cerere la Administratia Financiara numita:
<cerere pt. corectia materiala a decontului de tva >pentru perioada in care s-a produs eroarea (luna sau trimestru). Aceasta cerere trebuie sa cuprinda si:
- motivul erorii
-declaratie pe proprie raspundere ca societatea nu a avut control fiscal pe perioada respectiva
sa fie insotita de urmat. documente:
-jurnal vanzari
-jurnal cumparari
-balanta
(toate acestea pe perioada in care apare eroarea)
- decontul de tva corectat
-ultima balanta de verificare
Se depune o cerere la Administratia Financiara numita:
<cerere pt. corectia materiala a decontului de tva >pentru perioada in care s-a produs eroarea (luna sau trimestru). Aceasta cerere trebuie sa cuprinda si:
- motivul erorii
-declaratie pe proprie raspundere ca societatea nu a avut control fiscal pe perioada respectiva
sa fie insotita de urmat. documente:
-jurnal vanzari
-jurnal cumparari
-balanta
(toate acestea pe perioada in care apare eroarea)
- decontul de tva corectat
-ultima balanta de verificare
Ordinul 94/2008 prevede ca la randul 23 din decontul de TVA(300): se evidenţiază sumele rezultate din corectarea informaţiilor, precum şi orice alte sume rezultate din regularizări prevăzute de legislaţia în vigoare, datorate unor evenimente care determină modificarea datelor declarate iniţial, precum: reducerile de preţ acordate de furnizori/prestatori, modificarea preţului, nedeclararea operaţiunii în perioada în care intervine exigibilitatea, pentru informaţiile de la rândurile 16, 17, 18 din deconturile anterioare de taxă depuse la organele fiscale. Eu aici as vedea omisiunea unei facturi la inregistrare. Problema e ca in SAGA nu mai am decontul "gresit" ci numai pe cel care ar fi fost corect, deci nu am cum sa regularizez "greseala" fata de perioada precedenta
In acest caz apare următoarea nuanță: se depune un decont pentru aceiași perioadă cu datele omise înscrise la rubrica regularizări, solicitînd organului fiscal, în scris efectuarea corecțiilor materiale a D300 depus inițial
În SAGA, în astfel de situații, dacă D300 pentru luna respectivă este deja generat, tot ce aveți de făcut este:
- NU apăsați "Actualizare date"
- debifați în pagina "Alte informații", opțiunea "Cu preluarea soldurilor perioadei precedente"
- completați manual rândurile de regularizări
- listați decontul
- rebifați optiunea de preluare a soldurilor perioadei precedente
În SAGA, în astfel de situații, dacă D300 pentru luna respectivă este deja generat, tot ce aveți de făcut este:
- NU apăsați "Actualizare date"
- debifați în pagina "Alte informații", opțiunea "Cu preluarea soldurilor perioadei precedente"
- completați manual rândurile de regularizări
- listați decontul
- rebifați optiunea de preluare a soldurilor perioadei precedente
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.