Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema : in luna decembrie 2007 s-au achizitionat 2 autoturisme din UE cu factura pe societate, dar facturile nu au ajuns in contabilitate ( originale facturilor erau in torpedourile masinilior). In aceasta luna am avut control de la finante special pentru a vedea daca s-au inregistrat acele facturi (au luat nota explicativa ad-torului).Mentionez ca masinile le folosesc patronii.
Ce ma sfatuiti sa fac, sa le inregistrez la decontul lunii septembrie?
omitere inregistrare factura
1. Nu te cert desi meriti! Doar ma intreb cum a putut sta un cont de furnizori de imobilizari pe minus 9 luni.
2. Autoturismele trebuiau sa mai fie inregistrate si la Directia de Taxe si Impozite Locale pe baza unei declaratii care se depunea in 30 de zile de la cumpararea acestora.
3. Neinregistrarea facturilor in contabilitate nu au afectat rezultatul anului 2007 din fericire. Omiterea lor nu a creat un profit.
4. Facturile aferente lunii decembrie 2007 trebuiau sa fie prinse in declaratia 394.
5. Inregistreaza facturile la luna septembrie (daca se mai poate).
6. Depune din nou declaratia 394 privind achizitiile/livrarile nationale aferenta semestrului II 2007, si nu le mai prinde in declaratia semestrului II a anului 2008.
2. Autoturismele trebuiau sa mai fie inregistrate si la Directia de Taxe si Impozite Locale pe baza unei declaratii care se depunea in 30 de zile de la cumpararea acestora.
3. Neinregistrarea facturilor in contabilitate nu au afectat rezultatul anului 2007 din fericire. Omiterea lor nu a creat un profit.
4. Facturile aferente lunii decembrie 2007 trebuiau sa fie prinse in declaratia 394.
5. Inregistreaza facturile la luna septembrie (daca se mai poate).
6. Depune din nou declaratia 394 privind achizitiile/livrarile nationale aferenta semestrului II 2007, si nu le mai prinde in declaratia semestrului II a anului 2008.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!