acoperire pierdere fiscala 2007

perfectasrl

acoperire pierdere fiscala 2007

#1 Mesaj de perfectasrl »

am avut in 2007 pierdere fiscala.
in trim I 2008 nu am acoperit-o nestiind ca se poate in cursul anului. am facut in trim II depunand rectificativa si pt trim I .
acuma nu sunt lamurita cu ce impozit inregistrez in trim II: daca inregistrez impozitul aferent la profitul impozabil ce imi da dupa ce scad si pierderea fiscala din 2007 la bilantul din iunie nu imi dau corelatiile dintre formularul 10 si 20. Imi inregistrez un impozit mai mare? Unde gresesc oare pt ca nu mi se pare corect sa depun la finante un impozit ( pe care il am si in registrul de evidenta fiscala) si in balanta sa am inregistrat un altul.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Cred că faceți o confuzie aici. Profitul impozabil nu are nimic de-a face cu bilanțul contabil sau raportarea semestrială. Acolo se reflectă doar rezultatul contabil nu cel fiscal. De aceea orice corelație despre care vorbiți nu are sens.
Dacă ați ținut seama de pierdere și ați depus deja declarație rectificativă, deja e ok.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

perfectasrl

impozitare profit

#3 Mesaj de perfectasrl »

si atunci ceea ce am in balanta in 441 nu trebuie sa coincida cu ce depun la finante?

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Nu. Corelatie există între rulajul contului 691 și declarații. Soldul contului 4411, la o anumită dată, poate fi utilizat pentru compararea cu soldul din fișa de rol.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns