facturare apartament

ciorutam

facturare apartament

#1 Mesaj de ciorutam »

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:o persoana juridica vinde un apartament, achizitionat acum 10ani, unei persoane fizice. Factureaza cu TVA sau fara TVA ?
Multumesc. Cu stima,

apetrem

#2 Mesaj de apetrem »

Fara

paturcai

#3 Mesaj de paturcai »

Si il completez pe colegul ApetreM (acum cat am sursa) si cu "dovada":
Intrebare:
Daca un imobil (casa, teren extravilan) achizitionat inainte de data aderarii la UE – de la o persoana fizica sau persoana juridica dar neplatitoara de TVA (deci in lipsa vre-unei TVA deduse la achizitionare) – vanduta fara optiune de taxare in anul 2008 , sau ulterior – necesita sau nu vre-o ajustare ?
Dar acelea achizitionate cu deducere de TVA- inainte cu 5 ani - fara sa fi fost imbunatatite, modernizate cu costuri de peste 20 %, in acest interval ?

Raspuns:
Ajustarea se efectueaza numai in situatia in care se vand in regim de scutire fara drept de deducere cladiri pentru care s-a exercitat dreptul de deducere a T.V.A. In situatia dvs. nu aveti ce sa ajustati chiar daca aceasta cladire veche este vanduta in regim de scutire in anul 2008 cf. articol 141, alineatul 2, lit. f.

Sursa: Serviciul de COnsultanta gratuita RENTROP SI STRATON.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

ciorutam

#4 Mesaj de ciorutam »

Multumesc pentru raspunsuri.Stiam ceva de ajustare, dar apartamentul a fost cumparat de la o persoana fizica.
cu stima,

Scrie răspuns