VANZARE CLADIRE PARTIAL-SPATII LOCUIT

lungua872

VANZARE CLADIRE PARTIAL-SPATII LOCUIT

#1 Mesaj de lungua872 »

O constructie cu demisol + 5 etaje
etaj I+II -spatii de inchiriat
etaj III+IV+V - apartamente
Cladirea se ridica la valoarea N
Intrebare cum voi impartii costurile pentru descarcarea valorii mijlocului fix vandut (apartament) in momentul vinderii acestuia
prima solutie la care m-am gandit este accea de a impartii valorea N la mp construiti si sa inmultesc cu mp aferent unui apartament...ideea e ca valoarea materialelor folosite pentru interioarele apartamentului sunt oarecum mai mari
Ce ma sfatuiti?
Ce acte trebuie intocmite...infara facturii si contractului de vanzare cumparare?...
Din punct de vedere juridic cum se face transferul de proprietate...ne intabulam noi si apoi in urma vanzarii se intabuleaza noii proprietari?
Multumesc mult

lungua872

#2 Mesaj de lungua872 »

e intrebarea asa grea?

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Calculați costul pe mp construit. Normal, dacă apartamentele sunt de vânzare, urmăriți sau întocmiți situații de lucrrări separate pentru acestea, chiar dacă determinați odată costul pe mp construit "la roșu" și apoi pe baza situațiilor de lucrări distincte pentru finisaje și amenajări pe apartament.
Ca procedură, din ceea ce știu eu:
- vă întabulați
- faceți dezmembrarea pentru a putea vinde distinct apartamentul, pentru că odată cu acesta se va vinde și terenul aferent și/sau cotă parte din spațiile comune, dar detalii primiți de la notar sau un avocat
- faceți contract de vânzare cumpărare autentificat la notar și factura
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

lungua872

#4 Mesaj de lungua872 »

multumesc mult

Scrie răspuns