calcul diferente anuale curs

ciudinm

calcul diferente anuale curs

#1 Mesaj de ciudinm »

cum se procedeaza cu optiunea "calcul diferente anuale curs"?
se actualizeaza automat cursul?
in momentul de fata imi apare cursul de la 31.12.2007 si daca il modific cu un alt curs imi calculeaza soldul de la 31.12.2007 la furnizori si banca.
imi scapa ceva?

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Da, vă scapă: nu e 31 decembrie, e 29 decembrie.
Acolo nu permite alt curs decât cel de la 31/12 pentru că acea procedură se face doar la finele anului nu în cursul anului.
Cursul va fi setat la o versiune ulterioară, după ce se va cunoaște cursul valabil la 31/12/2008.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ciudinm

#3 Mesaj de ciudinm »

Am inteles!Multumesc!
LA MULTI ANI! :wink:

carabelaa

#4 Mesaj de carabelaa »

dar cum se utilizeaza aceasta operatie? am introdus cursul corect, am dat actualizare si nu se intampla nimic. Trebuie sa mai fac si altceva?

tomac

#5 Mesaj de tomac »

Se utilizează doar dacă aveţi înregistrate operaţii în valută şi aveţi solduri la creanţe/datorii/disponibilităţi în valută la 31/12.

carabelaa

#6 Mesaj de carabelaa »

m creante si disponibilitati in valuta (eur). am vrut sa fac reevaluarea soldului. am intrat in aceasta fereastra , am trecut cursul la 31.12.2008 pt euro si am apasat butonul actualizare. ma asteptam sa imi apara rezultatul reevaluarii (pe facturi, peconturi) dar nu se intampla nimic. din acest motivam intrebat cum se utilizeaza operatiunea .poate imi scapa ceva.

septimiuv

#7 Mesaj de septimiuv »

poate functioneaza daca apesi pe "validez"
parerea mea :lol:

carabelaa

#8 Mesaj de carabelaa »

am apasat si pe validez :evil: si nu s-a intamplat iar nimic. singurele butoane active sunt actualizare si validare. le-am apasat si nu proceseaza nimic. :(

carabelaa

#9 Mesaj de carabelaa »

am mare nevoie de reevaluarea asta . ma poate ajuta cinev un sfat? am facut o nota de mana dar asta nu rezolva problema. trebuie facuta reevaluarea pe fiecare factura in parte .

tomac

#10 Mesaj de tomac »

Verificați următoarele:
- să aveți versiunea 333. Eventual să o redescărcați și să o reinstalați
- în ecranul Configurare societăți să aveți bifată opțiunea "Cu operații în valută"
- intrările/ieșirile către terți în valută au fost operate și validate în totalitate prin ecranele speciale (Intrări valută / ieșiri valută)
- Casa/Banca/Deconturi în valută au fost operate în ecranele specializate
- terții prezintă sold în valută (coloana de Neachitat în valută este completată)
- conturile de trezorerie prezintă sold în valută
Dacă toate cele de mai sus sunt adevărate este imposibil să nu vă calculeze diferențele de curs.
Unele solduri cum ar fi - credite în valută, leasing în valută, se calculează manual de către utilizatpr.
În cazul în care toate cele de mai sus se verifică și totuși nu puteți calcula diferențele de curs, trimiteți o salvare a bazei de date la SAGA explicând cît mai detaliat ce problemă aveți.

Scrie răspuns