MCF71....
MCF71....
Pentru d-nul adm. Am incercat sa copiez acest fisier DCF71 si cum ii mai zice,pt cod bare W 98 si se intampla ceva curios,iar eu nu sunt prea priceput in asemenea probleme:Am descarcat acel MCf in calc,l-am copiat pe CD ,dar,cand am vrut sa-l instalez in calc cu progr de contab,nu se vede nimic pe Cd...Am incercat cu discheta...la fel...parca ar fi si discheta si CD goale...Unde gresesc?Multumesc, O.Dinu
Fisierele cu extensie dll sunt considerate fisiere sistem, iar un sistem cu windows nu le afiseaza in mod implicit. Ele exista, dar nu sunt afisate in windows explorer pentru ca un utilizator mai putin experimentat sa nu le stearga in mod accidental, afectind astfel functionarea sistemului de operare.
Pentru a putea copia fisierul mfc71.dll in folderul
c:\windows\system - pentru windows 98 - cazul tau
c:\windows\system32 - pentru windows xp
c:\winnt\system32 - pentru windows nt/2000
ai doua modalitati:
Prima:
1. Lansezi windows explorer si din meniul Tools, alegi Folder options
2. In fereastra in care apare, apesi pe butonul Customize view
3. Cauti si bifezi la Show hidden files an folders
4. Cauti si debifezi la Hide file extensions for known file types
Dai ok peste tot si acum ar trebui sa iti afiseze fisierul pe discheta sau pe CD.
A doua modalitate:
1.Dai click pe start si alegi din meniul Start optiunea Run...
2.In casuta care apare scrii: command
3.Dai enter sau apesi ok
4.Iti va apare o fereastra ms-dos (in mod normal ar trebui sa apara C:\Windows\Desktop>_ )
5.Daca fisierul mfc71.dll il ai copiat pe discheta, atunci scrii comanda urmatoare:
copy a:\mfc71.dll c:\windows\system\mfc71.dll
sau
copy a:\mfc71.dll %windir%\system\mfc71.dll
Daca totul e ok, ar trebui sa apara scris:
1 file(s) copied
Daca ai salvat pe cd si vrei sa copiezi de pe cd, schimbi A:\ din comanda anterioara cu X:\ unde X este litera corespunzatoare unitatii tale de CD.
Daca pe cd sau discheta ai salvat intr-un folder (de exemplu ai creat folderul UTIL) si in el ai copiat fisierul MFC71.DLL, atunci comanda trebuie sa inceapa astfel: copy A:\UTIL\mfc71.dll
Bafta
Pentru a putea copia fisierul mfc71.dll in folderul
c:\windows\system - pentru windows 98 - cazul tau
c:\windows\system32 - pentru windows xp
c:\winnt\system32 - pentru windows nt/2000
ai doua modalitati:
Prima:
1. Lansezi windows explorer si din meniul Tools, alegi Folder options
2. In fereastra in care apare, apesi pe butonul Customize view
3. Cauti si bifezi la Show hidden files an folders
4. Cauti si debifezi la Hide file extensions for known file types
Dai ok peste tot si acum ar trebui sa iti afiseze fisierul pe discheta sau pe CD.
A doua modalitate:
1.Dai click pe start si alegi din meniul Start optiunea Run...
2.In casuta care apare scrii: command
3.Dai enter sau apesi ok
4.Iti va apare o fereastra ms-dos (in mod normal ar trebui sa apara C:\Windows\Desktop>_ )
5.Daca fisierul mfc71.dll il ai copiat pe discheta, atunci scrii comanda urmatoare:
copy a:\mfc71.dll c:\windows\system\mfc71.dll
sau
copy a:\mfc71.dll %windir%\system\mfc71.dll
Daca totul e ok, ar trebui sa apara scris:
1 file(s) copied
Daca ai salvat pe cd si vrei sa copiezi de pe cd, schimbi A:\ din comanda anterioara cu X:\ unde X este litera corespunzatoare unitatii tale de CD.
Daca pe cd sau discheta ai salvat intr-un folder (de exemplu ai creat folderul UTIL) si in el ai copiat fisierul MFC71.DLL, atunci comanda trebuie sa inceapa astfel: copy A:\UTIL\mfc71.dll
Bafta
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.