facturi

rainp

facturi

#1 Mesaj de rainp »

Este obligatoriu sa pastrez numar de facura in data cand vine clientul iar la plecare s-o emit cu data cand a venit? Asa mi-au spus cei de la Garda cand au venit in control dar nu mi se pare normal pentru ca am avut clienti care au stat si o luna la noi si factura trebuia facuta pe firma. Iar registrul de evidenta a clientilor pentru hoteluri, exista un formular tip sau il putem lista noi?

balazse

#2 Mesaj de balazse »

Sincer nu stiu ce reglementari specifice are domeniul hotelier, dar in cazul unei prestari de servicii se facturea la realizarea serviciului (exceptie cand exista un contract unde este sprecificat diferite clauze).

munteanud411

#3 Mesaj de munteanud411 »

nu cred ca exista reglementari speciale privind emiterea facturilor in domeniul Hotelier( tot Livrari/ Prestari de servicii se cheama)
Problema e legata de momentul platii serviciilor
1- Daca plata se face in avans- clientul urmind sa plece anul viitor- plata se inregistreaza ca atare si se emite factura cu data sosirii clientului( platii)
2- Daca plata urmeaza sa se faca la terminarea prestarii, se intocmeste factura la data sosirii ( nu se pastreaza numar- asta fac cei de la Fisc cu depunerea decl si bilanturilor ca sa le mai pice ceva) si se trece DATA SCADENTEI.
La plecarea clientului, in functie de situatie, se emite factura in rosu sau factura pentru serviciile prestate in plus fata de fact initiala
Intrebati si vreun contabil!
Dan-
http://schimbativiata.webs.com/

munteanud411

#4 Mesaj de munteanud411 »

In privinta registrului clientilor- (sosire- camera- plecare) nu e treaba contabilitatii. Administratorul societatii sa ia legatura cu sectoristul sa vada daca se mai intocmesc si transmit la Evid.Populatiei Reg Intrari -iesiri- (Cartea de imobil) pe zile cu/ fara sot.
Alte registre decit cele prevazute de Legea contabilitatii nu cred ( sint sigur) ca mai trebuie. Iar cele facute de SAGA sint suficiente.
Aveti un pic mai mult de munca la introducerea "Clientilor"- persoane fizice pt ca vor aglomera lista si va trebui sa le treceti CNP
Spor la treaba![
Dan-
http://schimbativiata.webs.com/

Scrie răspuns