depunerea registrului de incasari si plati la finante

huditas365

depunerea registrului de incasari si plati la finante

#1 Mesaj de huditas365 »

As avea o rugaminte, daca se poate sa primesc un raspuns. Tin evidenta contabila la un cabinet medical, pana sa utilizez SAGA PS , inreg incasarile si cheltuielile in registrul numerotat si inreg la organele fiscale locale.Intrebarea mea este cum procedez acum cand toate inregistrarile sunt in program. Listez luna de luna , la sfarsit de an .......... ce fac cu inreg., daca mai folosesc registrul in care am inreg in anii anteriori.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Atenție! În cazul evidenței în partidă simplă, registrul de încasări și plăți se înregistrează și se conduce în continuare manual.
În cazul în care evidența se conduce cu ajutorul unui program cum este SAGA PS, listați Registrul jurnal de încasări și plăți și treceți manual în cel înregistrat la finanțe o singură linie pe lună cu totalul încasărilor și plăților din registrul listat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

vatmanuc

#3 Mesaj de vatmanuc »

folosesti registrul listarea situatiilor o poti face anual totul e sa dapui la fisc D200 pe 2008 termen 15/05/2009 daca ai pierdere depui si ectimativa D221

pepteav420

#4 Mesaj de pepteav420 »

si eu am o nelamurire pe aceeasi tema... cand completez registrul de incasari si plati pot sa fiu pe minus, ca la inceput e clar ca intai am facut chelt si apoi am avut venituri... sau trebuie sa fac finantare ca la SC?
si inca ceva.. cand depui la finante declaratia privind venitul realizat trebuie sa te duci la inspector cu actele (registe si restul...) sau doar completez declaratia 220 (sau ce nr are) pe proprie raspundere?

balazse

#5 Mesaj de balazse »

Pai in registru de incasari si plati nu iti cere sa faci diferenta (doar ca va trebui sa calculezi ce venituri si cheltuieli deductibile ai avut, precum venitul net).
Declaratia 200 se depune pentru venituri din activitati independente, si nu trebuie sa mergi cu dosarul. Aproximativ o data la 5 ani sunt obligati sa te verifice.

pepteav420

#6 Mesaj de pepteav420 »

asta inseamna ca nu trebuie sa fac un "sold" pe zile sau pe luni... etc ci doar total incasari si total plati pe an?
nu prea am inteles cum adica sunt obligati sa ma verifice odata la 5 ani.... ma duc eu cu actele la ei pe 5 ani si ma iau la puricat?

balazse

#7 Mesaj de balazse »

Tu trebuie sa treci in registru (daca listezi din program) total incasari si plati, iar la sfarsit de an treci un total pe an.
Controlul o sa te sune sau iti trimit prin posta o "invitatie" ca sa te prezinti cu toate documentele la ei la persoana X, cam Y.
De exemplu eu am fost sunat, si am ramas afis de unde au avut numarul de telefon, dupa care mi-am dat seama ca precis am trecut o data intr-o declaratie.

pepteav420

#8 Mesaj de pepteav420 »

ok, merci mult, este primul an si nu aveam habar cum stau lucrurile.

balazse

#9 Mesaj de balazse »

Anul 2008 iti este primul an sau 2009?

pepteav420

#10 Mesaj de pepteav420 »

2008. si acum trebuie sa ma duc sa reglez impozitul.

balazse

#11 Mesaj de balazse »

In 2008 ai facut un estimativ, unde s-a calculat un impozit care ti-au impartit pe trimiestru pentru plata.
Acum depui pana in 15 mai declaratia 200.
Dupa prelucrarea datelor de ei, iti vor emite o "decizie" unde o sa reiasa ca ai de platit in plus sau nu pentru anul 2008.
Ei oricum automat pe anul 2009 (deoarece le lipseste declaratia 200) iti calculeaza estimativ be baza estimativului din 2008, dupa care in urma prelucrarii declaratiei 200 iti modifica estimativul pe 2009. Asa ca o sa-ti trimita mai multe hartii. In mod normal venitul net realizat in 2008 ar trebui sa-ti fie venitul estimat pe 2009.
Sper ca nu m-am incurcat si nu te-am zapacit.

pepteav420

#12 Mesaj de pepteav420 »

Am inteles, doar ca din cat am auzit, trebuie sa depun si anul asta o declaratie estimativa a venitului realizat odata cu depunerea declaratiei prinvind venitul realizat pe 2008, in functie de care imi calculeaza impozitul trimestrial pe anul asta. de aia ma gandeam ca ar fi mai bine sa ma duc cat mai repede sa ca sa aiba timp ca pana pe 15.03 cand trebuie sa platesc, sa calculeze daca am platit in plus sau nu.

balazse

#13 Mesaj de balazse »

Eu asa stiu (dar e posibil sa ma insel) ca estimativul se depune doar in anumite cazuri:
- ai iesit in pierdere;
- depui o cerere cum ca stii ca pe anul care urmeaza ti se va reduce activitatea (adica ti se inceteaza anumite contracte si o sa ai venituri mult mai mici).

pepteav420

#14 Mesaj de pepteav420 »

e ok, eu fac declaratia si daca o primeste bine, daca nu... si mai bine...

merci frumos de ajutor

huditas365

#15 Mesaj de huditas365 »

Multumesc mult , vad ca intrebarea mea a lamurit si alte persoane aflate " in ceata" ca mine.Eu am in evidenta cabinete medicale individuale si nu am depus niciodata declaratiile de care aminteati.Stiu numai ca impozitul estimativ pe anul curent a fost calculat aprox ca cel din anul precedent. E obligatorie depunerea acestor declaratii ?Sau ar fi bine sa intreb la finante?Oricum programul este super si ma bucur ca am ales aceasta varianta.Manual nu puteam niciodata sa inreg cronologic si mereu mai apareau facturi dupa 2-3 luni.Acum totul e OK.Multumesc SAGA.

Scrie răspuns