Buna seara
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema
Am inceput sa introduc in prg o noua societate ,neplatitoare de TVA , careia sa-i tin evidenta .
Am introdus datele societatii, am introdus balanta alegand luna de inceput ian 2009 iar la debit/credit initial si debit/credit precedent am introdus soldurile finale de la 31.12.2008 . Toate cele patru totaluri sunt egale intre ele si chiar si cu balanta mea de la 31.12.2008.
Am introdus op.ctb.pentru luna ianuarie si, dupa ce am incheiat luna, am incercat sa verific balanta la 31.01.2009 .
1. Cand am incercat sa generez balanta programul imi afisa ca mesaj ca nu gaseste niste analitice ale ct.401 care la mine nici nu au fost create si nici nu am nevoie inca de ele. Eu am abia 7 furnizori si mi se spune ca nu gaseste furnizorul 401.00010 ; 401.00050... . Ca sa pot trece de acest mesat am creat in fisierul Furnizori acesti furnizori fictivi . Puteti sa-mi spuneti unde gresesc ?
2. cand am incercat sa vizualizez balanta am observat ca am erori in soldurile initiale la 401 , la 421 , am SI la ct.de TVA desi nu am inregistrari cu TVA . Am verificat iar sumele introduse initial la Preluare date si acolo toate sunt OK dar cand merg pe fisa contului am niste solduri initiale eronate .
Ma puteti ajuta sa rezolv problema ? Este o societate fffff simpla si m-am impiedicat dar nu stiu unde .
Multumesc frumos
Preluare firma noua, mici probleme
Verifica planul de cont la furnizori ce analitice ai, precum si la prealuare date. In mod normal prima data trebuia sa introduci furnizorii la "fisiere" -> "furnizori" dupa care sa le introduci soldurile, precum verifica daca analiticele introduse in plan de cont sunt aceeasi cu cel din furnizori (pot aparea erori daca nu ai procedat cum trebuia la introducerea furnizorilor la "fisiere" -> "furnizori").
Ar fi bine sa trimiti baza de date cu o explicatie cat mai completa a problemei celor de la Saga.
Ar fi bine sa trimiti baza de date cu o explicatie cat mai completa a problemei celor de la Saga.
Multumesc de raspuns dar am fost la servici si abia acum am vazut mesajul.
Am introdus corect furnizorii , am creat si analiticile la 401 pe care zicea prg.ca nu le are (dar in ele nu am trecut sume) si in balanta la preluare am sumele corecte .
Am niste cifre "planate" si pe la salarii (totul pe solduri initiale ) si nu-mi explic de ce.
Lucrez pe acest program de 1 an de zile si am mai multe societati dar nu am avut erori pana acum .
Va rog sa-mi spuneti ce sa transmit la cei de la SAGA ptr.ca eu am mai multe firme lucrate si cand dau salvare se salveaza totul .
Multumesc
Am introdus corect furnizorii , am creat si analiticile la 401 pe care zicea prg.ca nu le are (dar in ele nu am trecut sume) si in balanta la preluare am sumele corecte .
Am niste cifre "planate" si pe la salarii (totul pe solduri initiale ) si nu-mi explic de ce.
Lucrez pe acest program de 1 an de zile si am mai multe societati dar nu am avut erori pana acum .
Va rog sa-mi spuneti ce sa transmit la cei de la SAGA ptr.ca eu am mai multe firme lucrate si cand dau salvare se salveaza totul .
Multumesc
Am dat o verificare din INTRETINERE BD si am gasit ceva erori la INTRARI .
Cand am mers pe articole contabile am constatat ca aveam niste inregistrari din 2007 pe aceasta firma (nu stiu exact de unde dar mi le lamuresc si pe acestea)desi prima balanta si operatiuni le-am introdus in ian.2009. Le-am sters si nu mai am erori decat la descarcarea gestiunii .
Societatea nu este platitoare de TVA , am pus cota 0 la TVA in "Administrare " precum si la toate intrarile si iesirile dar NC de descarcare a gestiunii cuprinde si TVA .
Vi s-a mai intamplat ? Va rog sa-mi spuneti si mie daca ptr. neplatitori trebuie sa introduc datele altfel?
Multumesc
Cand am mers pe articole contabile am constatat ca aveam niste inregistrari din 2007 pe aceasta firma (nu stiu exact de unde dar mi le lamuresc si pe acestea)desi prima balanta si operatiuni le-am introdus in ian.2009. Le-am sters si nu mai am erori decat la descarcarea gestiunii .
Societatea nu este platitoare de TVA , am pus cota 0 la TVA in "Administrare " precum si la toate intrarile si iesirile dar NC de descarcare a gestiunii cuprinde si TVA .
Vi s-a mai intamplat ? Va rog sa-mi spuneti si mie daca ptr. neplatitori trebuie sa introduc datele altfel?
Multumesc