declaratia 392
-
declaratia 392
Putem lista declaratia 392,calculind noi la cursul de la 31.12.2008 daca sint indeplinite conditiile?
- munteanud411
Nu e vorba de nici un rind in plus !
Azi la Asistenta contribuabili mi-au spus ca se depune pina la 28 .02 dar dupa ce apare programul.
Anul trecut nu rindurile in plus au fost problema ci cursul valutar
Daca mai tineti minte, ultima actualizare a fost pe 21.02 [ si asta era intr-o VINERI] ( puteti verifica pe MF si veti vedea ca asa e)
Daca dati cautare pe 392 veti vedea ca i-am "pisat" in legatura cu cursul valutar si degeaba- la 21.02 marea majoritate dintre noi depusesera 392 dupa capatina celor de la Fisc.
Nu va grabiti!
La fel am patit si cu fisele fiscale- am fost primul din C-ta care le-a depus si, dupa 5 luni ma trezesc cu somatie ca nu le-am depus.
Explicatia - In timp ce imi inregistra fisele fiscale, d-na cu pricina, dupa ce intirziase 2 ore la program, era preocupata de "Solitaire"
P.S: - Eu sint de vina ca ma uit unde nu trebuie cind ma duc cu hirtiile la autoritati
Pt 392, cursul valutar trebuie sa fie 39852 potrivit art 1526*2 sau cam asa ceva ( asa ceva inseamna articolul din CF nu cursul valutar)
Azi la Asistenta contribuabili mi-au spus ca se depune pina la 28 .02 dar dupa ce apare programul.
Anul trecut nu rindurile in plus au fost problema ci cursul valutar
Daca mai tineti minte, ultima actualizare a fost pe 21.02 [ si asta era intr-o VINERI] ( puteti verifica pe MF si veti vedea ca asa e)
Daca dati cautare pe 392 veti vedea ca i-am "pisat" in legatura cu cursul valutar si degeaba- la 21.02 marea majoritate dintre noi depusesera 392 dupa capatina celor de la Fisc.
Nu va grabiti!
La fel am patit si cu fisele fiscale- am fost primul din C-ta care le-a depus si, dupa 5 luni ma trezesc cu somatie ca nu le-am depus.
Explicatia - In timp ce imi inregistra fisele fiscale, d-na cu pricina, dupa ce intirziase 2 ore la program, era preocupata de "Solitaire"
P.S: - Eu sint de vina ca ma uit unde nu trebuie cind ma duc cu hirtiile la autoritati
Pt 392, cursul valutar trebuie sa fie 39852 potrivit art 1526*2 sau cam asa ceva ( asa ceva inseamna articolul din CF nu cursul valutar)
Dan-
http://schimbativiata.webs.com/
- munteanud411
- munteanud411
ATENTIE !
NU au program de preluare. Am depus azi, mi-a inregistrat si mi-a oprit discheta.
Faceti cite o discheta pt fiecare 392 ca sa nu se piarda !
O alta curiozitate- se primeau orice fel de declaratii la 1 (un) singur ghiseu din 8 ( 6 inchise, unul prelua Fise fiscale)
La ghiseul de declaratii, pe mine m-a intrebat daca las discheta pt 392 si mi-a inregistrat, pe ceilalti i-a trimis pur si simplu la plimbare ca n-au program pt 392 (NB-functionara care mie mi-a inregistrat!)
E drept ca eu am spus "Saru'mina ! ( desi n-o cunosc)
NU au program de preluare. Am depus azi, mi-a inregistrat si mi-a oprit discheta.
Faceti cite o discheta pt fiecare 392 ca sa nu se piarda !
O alta curiozitate- se primeau orice fel de declaratii la 1 (un) singur ghiseu din 8 ( 6 inchise, unul prelua Fise fiscale)
La ghiseul de declaratii, pe mine m-a intrebat daca las discheta pt 392 si mi-a inregistrat, pe ceilalti i-a trimis pur si simplu la plimbare ca n-au program pt 392 (NB-functionara care mie mi-a inregistrat!)
E drept ca eu am spus "Saru'mina ! ( desi n-o cunosc)
Dan-
-
declaratia 392b
am si eu o nelamurire. in declaratia 392b la achizitii de la persoane inregistrate in scopuri de tva cum treci tva, il extragi din total? in instructiuni zice ca iei baza de impozitare si tva-ul din jurnalul de cumparari, dar la neplatitori nu ai defalcat asa ceva.
O firma cu activitate ce se incadreaza la art 141(2) a)-servicii de natura financiar- bancara( office ing) are CA>35000 euro. 392B se depune pt neplatitori tva CA 10000-35000. In cazul meu nu trebuie sa depun nici 392A nici 392B. Imi e frica sa nu-mi scape ceva, pentru ca in saga daca nu te incadrezi la 392A, ai cifra mai mare de 10000 si esti platitior tva , nu mai listeaza(ceea ce este chiar o verificare si o atentionare din punctul meu de vedere), dar in cazul meu, de neplatitor tva si cu CA>35000, dat fiind activitatea, face toata situatia si o pot lista, nu ma atentioneaza.
Va rog frumos, un sprijin la speta mea- nu depun 392B.
Va multumesc
mai bine cer si parerea unora in domeniu decat sa gresesc
Va rog frumos, un sprijin la speta mea- nu depun 392B.
Va multumesc
mai bine cer si parerea unora in domeniu decat sa gresesc
Cf. instructiuni pt.D 392B,,Formularul "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul.... " se completeaza de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art.153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri, realizata la finele anului calendaristic, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este cuprinsa intre 10.000 euro si 35.000 euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii."
Am trimis ieri la finante o D 392B facuta in program cu cifra de afaceri de 124763 lei , pe care mi-au respins-o ,persoana care a depus declaratia n-a retinut motivul .
Am descarcat si instalat programul D.392 si am descoperit motivul pt.care declaratia nu mi-a fost primita.
Valoarea CA trebuie sa fie cuprinsa intre 42296 lei si 119000lei.
Atentie la aceste valori,la decl.facute prin Saga precum si la ce inseamna persoane impozalile
Am trimis ieri la finante o D 392B facuta in program cu cifra de afaceri de 124763 lei , pe care mi-au respins-o ,persoana care a depus declaratia n-a retinut motivul .
Am descarcat si instalat programul D.392 si am descoperit motivul pt.care declaratia nu mi-a fost primita.
Valoarea CA trebuie sa fie cuprinsa intre 42296 lei si 119000lei.
Atentie la aceste valori,la decl.facute prin Saga precum si la ce inseamna persoane impozalile