FISE FISCALE
FISE FISCALE
La un cabinet medical o angajata a lucrat numai 3 luni ian feb ...EU AM INCHEIT CONTRACT CU SAGA IN IULIE . IN REG SALARIATI AM INSCRIS SALARITA DAR NU IMI APARE SI LA FISA FISCALA CA SA II POT COMPLETA SALARIUL CUM TREBUIE SA PROCEDZ? MULTUMESC! 

Procedatul nu e un lucru greu.
Atunci cand ai inceput lucrul cu SAGA, ai ales ca luna de PLECARE, IULIE anul 2008 sa zicem.
Deschizi SAGA---->alegi AMINISTRARE------>CONFIGURARE SOCIETATI----->alegi in partea dreapta PRELUARE DATE CONTABILE, un buton care se afla mai sters deasupra butonului PRELUARE STOCURI INITIALE---->alegi DEVALIDEZ, alegi luna ianuarie, anul 2008, validezi si la la mesajul ca toate sumele sunt corect apesi OK.
Conditia este ca salariatul respectiv sa aiba state create pentru lunile de care faci vorbire.
Atunci cand ai inceput lucrul cu SAGA, ai ales ca luna de PLECARE, IULIE anul 2008 sa zicem.
Deschizi SAGA---->alegi AMINISTRARE------>CONFIGURARE SOCIETATI----->alegi in partea dreapta PRELUARE DATE CONTABILE, un buton care se afla mai sters deasupra butonului PRELUARE STOCURI INITIALE---->alegi DEVALIDEZ, alegi luna ianuarie, anul 2008, validezi si la la mesajul ca toate sumele sunt corect apesi OK.
Conditia este ca salariatul respectiv sa aiba state create pentru lunile de care faci vorbire.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Chiar dacă data începerii lucrului cu programul este iulie, există 3 variante de rezolvare pt.dvs cu condiția ca la Fișiere-Salariați să aveți introduși toți salariații ce au lucrat în firmă în TOT anul 2008 (adică și cei ce au fost pe stat în ianuarie 2008, chiar dacă au plecat pînă în iunie 2008, cu data plecării înscrisă, dacă e cazul):
a.refaceți statele de plată în SAGA pentru perioada ianuarie - iunie 2008 și le validați. Validarea, dacă data de început este iulie 2008 și e recomadat să rămînă așa dacă de atunci ați început lucrul, nu va genera articole contabile pentru că nu e nevoie.
b.generați fișele fiscale în SAGA și completați manual perioada ce nu o aveți acoperită în SAGA, la toți salariații
c.generați fișele fiscale pe dischetă, din SAGA și preluați-le în aplicația de la MF apoi completați acolo datele lipsă
a.refaceți statele de plată în SAGA pentru perioada ianuarie - iunie 2008 și le validați. Validarea, dacă data de început este iulie 2008 și e recomadat să rămînă așa dacă de atunci ați început lucrul, nu va genera articole contabile pentru că nu e nevoie.
b.generați fișele fiscale în SAGA și completați manual perioada ce nu o aveți acoperită în SAGA, la toți salariații
c.generați fișele fiscale pe dischetă, din SAGA și preluați-le în aplicația de la MF apoi completați acolo datele lipsă
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
am urmatoarea situatie , un salariat a lucrat la o societate X pana in luna iunie, cumul de functii, avand functia de baza la o alta societate Y, iar din luna iulie a incetat raporturile de munca acolo unde avea functia de baza(Y), iar functia de baza a preluat societatea X . avand 2 tipuri respectiv FF1 si FF2 la aceeasi societate, cum procedez? multumesc! 

Am depus de curand borderoul cu fise fiscale FF1 si FF2 si mi s-a atras atentia la Administratia Financiara Brasov ca nu este facut totalul general al celor doua tipuri de fise.Am verificat acest lucru pe programul lor de fise fiscale si se pare ca au dreptate.Sper sa gasesc in continuare bunavointa si nu o sa fiu intampinat cu neprimirea fiselor.A mai avut cineva aceasta situatie sau eu gresesc undeva?
-
"Cate bordeie atatea obiceiuri" Cei de la finante ar trebui sa introduca discheta in unitate si daca nu sunt erori sa primeasca fisele (declaratiile) fara a mai comenta pe marginea imprimatului. Nu este obligatoriu sa depun o declaratie/fisa fiscala pe programul de la finante, am posibilitatea sa-l editez cu alte softuri care sa respecte conditiile tehnice solicitate prin Ordin al MFP.
Au mai fost cazuri cand s-au legat de tot felul de chichite, gen numar varianta program, chiar daca varianta respectiva nu aducea modificari de structura.
Au mai fost cazuri cand s-au legat de tot felul de chichite, gen numar varianta program, chiar daca varianta respectiva nu aducea modificari de structura.
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.