Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am o problema Am o cladire in care societatea isi desfasoara activitatea , o parte din ea o inchiriaza altei societati. Acum as vrea sa stiu daca trebuie evidentiata chiria spatiului in conturi din afara bilantului. Si daca da cum ar trebui sa fac ? Nu se mai amortizeaza pe perioada chiriei spatiu?
Invers stiu cum se procedeaza daca inchiriez eu de la alta persoana .
Va multumesc
chirie
De amortizat se amortizeaza mai departe.
Daca societatea este platitor de TVA, atunci are 2 optiuni: sa factureze fara tva sau cu tva (din cate stiu), pentru al doilea trebuie depus la finante o adresa.
Nu stiu de faptul sa se faca inregistrari in conturile din afara bilantului, contravaloarea chiriei o inregistrezi ca si venit (atentie sa ai in act constitutiv si acest tip de activitate).
Daca societatea este platitor de TVA, atunci are 2 optiuni: sa factureze fara tva sau cu tva (din cate stiu), pentru al doilea trebuie depus la finante o adresa.
Nu stiu de faptul sa se faca inregistrari in conturile din afara bilantului, contravaloarea chiriei o inregistrezi ca si venit (atentie sa ai in act constitutiv si acest tip de activitate).