tva

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
antoniadei

tva

#1 Mesaj de antoniadei »

spuneti-mi va rog , daca la o factura de chirie se deduce tva , in Cod spune ca sunt scutite inchirierile

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

Factura de chirie pentru TVA are doua modalitati de completare:
- daca nu s-a depus o notificare la adm fin de care firma apartine in care sa se solicite ca la chirie sa se aplice TVA, atunci TVA-ul este zero.
- daca s-a depus de catre proprietar acea notificare, ea, notificarea, trebuie sa fie atasata la factura de chirie, sau se solicita de catre cel care are chirie de plata, iar pe factura se trece TVA 19%
In cazul tau, solicita sa ti se trimita prin fax Notificarea prin care s-a solicitat ca firma proprietara sa colecteze TVA pentru chirie. In baza acelei Notificari tu ai dreptul sa inregistrezi TVA deductibila. Lipsa Notificarii nu iti da dreptul sa deduci acel TVA chiar daca el apare pe factura de cumparare.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

pintiliem

#3 Mesaj de pintiliem »

Anexa nr. 1 la normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VI din Codul fiscal

NOTIFICARE
privind optiunea de taxare a operatiunilor prevazute la art. 141 alin. (2) lit. e) din Codul fiscal

1. Denumirea solicitantului .........................................
2. Codul de inregistrare in scopuri de TVA, atribuit conform art. 153 din Codul fiscal ...........................
3. Adresa ............................................................
4. Data de la care se opteaza pentru taxare ..........................
5. Bunurile imobile pentru care se aplica optiunea (adresa completa daca optiunea se refera la bunul imobil integral sau, daca se refera la o parte din bunul imobil, se va inscrie suprafata din bunul imobil. In cazul operatiunilor de leasing cu bunuri imobile se va mentiona daca optiunea se refera la bunul imobil integral sau, daca se refera la o parte din bunul imobil, pe langa suprafata trebuie sa se identifice cu exactitate partea din bunul imobil care face obiectul contractului) ......................

Confirm ca datele declarate sunt corecte si complete.
Numele si prenumele ............., functia ..............
Semnatura si stampila
.........................

Anexa 1 la Normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VI din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal a fost modificata de pct. 54 al lit. F a art. I din HOTARAREA nr. 1.579 din 19 decembrie 2007, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 894 din 28 decembrie 2007.

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Ca deobicei PintilieM aduce si partea legala.
Si asa si trebuie.
Geaba scrii daca nu si dovedesti.
Multumesc PintilieM.
Legat de aceasta notificare, ea - aceasta notificare - vam asa trebuie sa arate cand iti va vebi pe fax de la proprietar.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns