decont tva lunar
decont tva lunar
Tocmai am descoperit ca am facut o greseala la completarea decontului de tva: in loc sa completez randul 21 din decontul de tva am completat randul 22... am facut aceasta greseala 2 luni la rand valoarea tva nu este influentata dar nu stiu care ar putea fi urmarile ...as putea sa corectez ?
Refaceti cele 2 deconturi corect si mergeti la administratia financiara de care apartineti, cu cele 2 deconturi refacute, o copie a celor depuse deja ce au sumele completate eronat si faceti o cerere de corectie a decontului.
Banuiesc ca l-ati facut in aplicatia de la MF, intrucit SAGA genereaza datele automat.
Banuiesc ca l-ati facut in aplicatia de la MF, intrucit SAGA genereaza datele automat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
DECONT TVA
Cum este bine in urmatorul caz la intocmirea decontului TVA lunar- si anume:aveam de plata in decontul lunii ianuarie 2009 suma de 500 lei ,am achitat prin banca in februarie 900 lei deci am platit in plus 400 lei-tot in luna februarie am de incasat 1000 lei, in decont trec 1000 lei sold negativ sau trec la regularizari suma de 400 lei si voi avea sold negativ de 1400 lei ? in balanta imi apare 4423 cu -400 lei ,iar in 4424 apar cu 1000 lei pe debit , cum sa-l listez cum il face saga sau cu regularizare? multumesc la cei care imi vor raspunde.
Daca il treci pe regularizare inseamna ca ai avut o operatiune economica omisa, ceea ce nu este corect.
Lasa decontul sa-l faca SAGA asa cum stie. Va fi bine.
Nici in programul de la Finante nu ai o rubrica din care sa reiasa, ceea ce ai platit. Pe ei ii intereseaza CE N-AI PLATIT. Ca tu ai platit in plus, se va vedea in decontul lunii viitoare.
Revin:
Aveai de plata 500 lei. Ai platit mai mult, deci ai acoperit obligatia declarata.
In februarie zici ca ai de recuperat. Foarte bine.
La fel am patit si eu: O trezorerie bolnava, mi-a ras contul si n-am stiut si am platit din contul curent cat aveam de plata si m-am trezit ca ma duc la adm fin si de acolo m-au pus sa dau cu subsemnatul de ce am platit in plus. Pana m-am dumirit despre ce era vorba (vina imi apartine ca nu am fost la Trezorerie sa iau acel nenorocit de extras de cont la timp) a trecut 25 ian 2009, si pe decontul depus in februarie SAGA a completat cu constiinciozitate situatia de fapt.
Extracontabil iti faci socoteli si tii cont de ce ai platit in plus plus recuperarea de acum, si in aprilie mai platesti NU!
Lasa decontul sa-l faca SAGA asa cum stie. Va fi bine.
Nici in programul de la Finante nu ai o rubrica din care sa reiasa, ceea ce ai platit. Pe ei ii intereseaza CE N-AI PLATIT. Ca tu ai platit in plus, se va vedea in decontul lunii viitoare.
Revin:
Aveai de plata 500 lei. Ai platit mai mult, deci ai acoperit obligatia declarata.
In februarie zici ca ai de recuperat. Foarte bine.
La fel am patit si eu: O trezorerie bolnava, mi-a ras contul si n-am stiut si am platit din contul curent cat aveam de plata si m-am trezit ca ma duc la adm fin si de acolo m-au pus sa dau cu subsemnatul de ce am platit in plus. Pana m-am dumirit despre ce era vorba (vina imi apartine ca nu am fost la Trezorerie sa iau acel nenorocit de extras de cont la timp) a trecut 25 ian 2009, si pe decontul depus in februarie SAGA a completat cu constiinciozitate situatia de fapt.
Extracontabil iti faci socoteli si tii cont de ce ai platit in plus plus recuperarea de acum, si in aprilie mai platesti NU!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
DECONT TVA
Nu inteleg de ce in decontul lunii urmatoare (martie) eu vorbesc de februarie (in februarie am platit debitul din ianuarie si in plus 4oo din greseala intocmire OP ) iar din JC si JV februarie am de incasat 1000 ,intrebarea este daca decontul ramane cu 1000 ? asa mi-l calculeaza saga ,de ce nu regleaza acum situatia ,si daca mai platesc in aprilie nu stiu sa ajung pana atunci ca mi-a scos peri albi acest program ,inregistrez una si-mi apare alta ,repar una stric doua ce sa zic mai am foarte multe de invatat .Multumesc.