calcul eronat la salarii

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ciobanua

calcul eronat la salarii

#1 Mesaj de ciobanua »

Bine va gasesc, sunt utilizator nou, de astazi... :)si bineinteles ca m-am incurcat in ceva:
La o societate cu 6 angajati, din care unul are un concediu medical de 3 zile, suportat de societate, saga calculeaza in statul de plata astfel: fondul de sanatate pentru asigurati de 6,5 % nu include si cele 3 zile de CM. CAS-ul angajatorului se calculeaza la total venituri fara acest concediu medical. Nu este corect, trebuie calculate inclusiv concediul medical suportat de societate. Unde gresesc?

baciul

raspuns

#2 Mesaj de baciul »

la cm indiferent daca sunt din fs sau fnuass nu se calculeaza cas 9.5% si 19,75%.
De asemenea nu se calculeaza 6.5% pt nici un cm.
7% se calculeaza pt cm-urile suportate din fond salarii, la fel si somaj 2.5%.
programul calculeaza bine aceste contribitii.
la cm se mai calculeaza 9.5% la sal minim brut este o formula.
sanatate 6.5% in nici un caz nu se calculeaza la cm-uri.

toata stima
baciul
astept si alte pareri

topand

#3 Mesaj de topand »

Buna ziua ...........e prima data cand scriu pe acest forum , deci daca fac vre-o greseala , va rog sa nu fiti prea duri cu mine........ Anyway, e referitor tot la salarii .......Sa fiu mai exacta , e vorba de fondul de risc si accidente . Societatea ptr care lucrez are codul CAEN 5184 , deci fondul de risc si accidente este de 0,776% si nu 0,5% pe luna din fondul de salarii ........Pana acum am facut un artificiu, in sensul ca il inregistram manual .......Problema e pe statul de salarii . Ca imi inregistreaza o suma mai mica decat platesc efectiv . Statul il depun la Camera de munca :( . Stiu , problema mea e minora , dar e :( .
I need help :idea:

septimiuv

#4 Mesaj de septimiuv »

vezi la configurare salarii

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

topand scrie:Buna ziua ...........e prima data cand scriu pe acest forum , deci daca fac vre-o greseala , va rog sa nu fiti prea duri cu mine........ Anyway, e referitor tot la salarii .......Sa fiu mai exacta , e vorba de fondul de risc si accidente . Societatea ptr care lucrez are codul CAEN 5184 , deci fondul de risc si accidente este de 0,776% si nu 0,5% pe luna din fondul de salarii ........Pana acum am facut un artificiu, in sensul ca il inregistram manual .......Problema e pe statul de salarii . Ca imi inregistreaza o suma mai mica decat platesc efectiv . Statul il depun la Camera de munca :( . Stiu , problema mea e minora , dar e :( .
I need help :idea:
1.Intri prima data la administrare ->configurare societati si vezi sa ai cdul caen corect
2. intri la administrare->configurare salarii - la procent fond risc si accident si il modifici (daca procent risc si accident e gresit, te avertizeaza si il afiseaza cat e corect) :!:

Scrie răspuns