Am sters o firma!

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
moldovanl582

Am sters o firma!

#1 Mesaj de moldovanl582 »

Datele problemei:
- Am sters o firma din "Configurare societati" in programul instalat pe laptop
- am o ultima salvare a folderului SAGA C pe un stick (salvare de rezerva)
- intre timp am facut multe actualizari la programul de pe laptop
Intrebare:
- Pot sa aduc pe hard-ul laptop-ului doar datele referitoare la firma stearsa (si existente inca pe stick) fara a afecta celelalte actualizari ?
- Daca este posibil, va rog sa imi spuneti cum e corect sa procedez
Multumesc :?

munteanud411

#2 Mesaj de munteanud411 »

intii faci o copie de siguranta a folderului Saga
2- in configurare societati adaugi din nou firma cu toate datele si dai preluare cu zero.
3- deschizi din nou firma si dai restaurare de pe stick ( in cazul cind pe stick ai o arhiva)
-Daca oe stick e folderul cu "SC ABC SRL", dupa ce ai reintrodus firma, copii folderul in Saga. Se va suprascrie peste cel nou creat
Atentie insa-
Folderul de pe stick trebuie redenumit in asa fel incit sa poarte acelasi nume cu cel de pe hard- de ex "00013"

personal nu vad cum ti-ar putea afecta celelalte societati.
In cel mai rau caz s-ar putea sa-ti spuna ca datele nu sint actualizate si probabil va trebui sa descarci din nou actualizarea de pe site. ( Nici asta nu dauneaza "sanatatii")
Dan-
http://schimbativiata.webs.com/

tabacariue

#3 Mesaj de tabacariue »

am si eu o problema.am sters o firma ce avea ca numar in configuratii societati nr.0004,acum as vrea sa introduc o noua firma,dar nu-mi da voie sa-i trec 0004,numarul il ia in ordine succesiva,voi putea face ceva sau ma voi lipsi de 0004?

munteanud411

#4 Mesaj de munteanud411 »

Firma ai sters-o din configurare societati ?
Daca ai sters din alta parte s-ar putea sa-ti fi ramas pe undeva date salvate pt "004" si atunci chiar ca nu poti face nimic pina nu stergi tot ce tine de firma aia.
Si inca o chestie:- nu te incurca cu nimic numerotarea societatilor !
Daca dai salvare pt o firma, o sa-ti creeze intradevar o arhiva "0004_1903.zip"
Daca dai salvare pt toate firmele- cu salvare si in alta locatie- ai sa observi ca iti creaza cite un folder pt fiecare firma:- S.C. A srl, sc B srl etc.
In nici una dintre variante nu ai cum sa incurci borcanele daca dai restaurare !
Asa ca, parerea mea, lasa programul sa-ti numeroteze firmele cum vrea el.
Poti incerca mai inainte sa te duci in folderul SAGA c la "salv bd" si sa vezi daca nu cumva ti-a ramas acolo 004
Dan-

moldovanl582

Nu reusesc

#5 Mesaj de moldovanl582 »

Nu reusesc sa recuperez datele firmei. In directorul SAGA C apare insa arhiva firmei numita 00001. La fel si in salvarile bazelor de date apare un director 00001.
Daca incerc sa introduc aceeasi firma cu soldurile 0 si sa dau restaurare baza de date imi spune ca arhiva nu este valida !!

munteanud411

#6 Mesaj de munteanud411 »

1- Iesi pe balcon , ia o gura de aer si eventual bea o cana cu apa rece !
2- Ramii pe balcon inca 5 minute si gindeste-te cit va costa litrul de motorina miine!
Si acum :
Mergi la arhiva "0001"- Personal- Salariati .dbf. Identifici astfel daca "001" este o societate de care ai nevoie in program sau nu!
Nu stiu cita experienta ai in pierderea datelor ! Tuturor ni se intimpla!
Problema e sa iti iei masurile de precautie la timpul potrivit !
Dupa cum descrii problema, eu cel putin, nu am inteles mare lucru ! ( In afara de faptul ca ai "00001" mai peste tot in calculator!)
Daca nu te linistesti si nu iti pui ordine singur in evidente nu te pioate ajuta nimeni !
Numara pina la 10, lasa pe miine, Si oricum nu te apuca sa stergi date in seara asta !
Dan-

Scrie răspuns