preluarea facturilor neachitate

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
floread137

preluarea facturilor neachitate

#1 Mesaj de floread137 »

Sunt o incepatoare,teoria ca teoria da practica m-a ucis....am saga c .3.0.336 ,vreau sa preiau facturile care mi-au ramas neplatite inainte de a a chizitiona noul program....am citit ce scrie in manual dar cand sa aplic ,,,,,nu mi-a reusit...am inteles ca se preiau mai intai la administrare-configurare societati -preluare date contabile ,in 401 respectiv 4111 sintetic,unde completezi credit precedent si credit precedent...bun,dar cum egalez debitul cu creditul daca completez doar la credit,in caz contrar nu ma ma lasa sa fac ninic si nici sa inchid balata(logic)....va rog sa ma ajutati....

balazse

#2 Mesaj de balazse »

La contul 401 introduci credit precedent, iar la 4111 debit precedent.
Dupa ce ai validata la preluare mergi la furnizori/clienti si creezi partenerii la care ai facutri in sold. Dupa care mergi devalidezi prealuare solduri si stergi de pe dintetic 401/4111 si introduci soldurile pe fiecare furnizor/client, si validezi din nou.
Dupa aceasta mergi la intrari/iesiri si introduci facturile pe care le ai in sold (adica salvezi si validezi), datorita faptului ca au o data anterioara inceperii programului la validare nu se va genera nota contabila.
De altfel multe lucruri deja le poti gasi pe forum, vezi:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... =prealuare

floread137

#3 Mesaj de floread137 »

Asta am inteles ,dar cum procedez sa egalez debitul cu creditul?am inteles ca se inregistreaza 4111 la debit precedent si 401 la credit precedent,dar daca nu sunt egale toate (debit precedent=credit precedent debit initial=credit initial nu ma lasa sa inchid balanta si sa ma duc sa fac restul de inregistrari...aici m-am blocat.restul am inteles.

balazse

#4 Mesaj de balazse »

Inseamna ca nu ai introdus bine soldurile, in afara de 401 si 4111 mai ai si alte conturi. Reverifica soldurile din balanta de preluare daca este la fel cu ce ai introdus la preluare solduri.

floread137

#5 Mesaj de floread137 »

m-ai luminta ....merci mult.. :D

Scrie răspuns