BalazsE are dreptate.
Cred ca ceva nu se intelege.
Reiau:
1. AVANS MARFURI/SERVICII:
4111 = 419 pentru 100 lei
4111 = 4427 pentru 19 lei
Total factura de avans = 119 lei
2. INCASAREA AVANSULUI PRIN CONT DE TREZORERIE:
512x/531X = 4111 pentru 119 lei
3. INCHIDEREA FACTURII DE AVANS, EMITEREA FACTURII FINALE:
Randul 1 din factura pe care o voi emite:
4111 = 707/704/clasa 7 pentru 300 lei (valoarea marfuirlor/serviciilor)
4111 = 4427 pentru 57 lei (300 x 19%)
Randul 2 din factura pe care o voi emite:
MINUS 4111 = MINUS 419 pentru 100 lei
MINUS 4111 = MINUS 4427 pentru 19 lei
TOTAL FACTURA FINALA = 238 lei
incasare in avans clienti
-
1. Daca nu fac analitice o sa trebuiasca sa "bobesc" fisa de cont ca sa vad care dintre clientii mai nu avansurile inchise, sau mai bine spus la cine mai am de facut facturi finale, ba mai mult trebuie sa le si comunic faptul ca au niste bani la mine (daca nu se sesizeaza ei primii)
2. Daca fac analitice am sa lucrez mai anevoios pentru ca acestea trebuie intai create in planul de conturi si abia apoi sa le trec in factura de avans fiecare avans la contul din planul de conturi. Ba mai mult, cand fac stornarea trebuie sa stiu analiticul pe dinafara; trebuie sa pierd timp sa ma duc sa-l caut, etc, etc, etc
Solutia de compromis este urmatoarea:
- lasa SAGA sa lucreze fara analitic la 419.
Si cum imi dau seama ce nu s-a inchis?
Simplu:
Export fisa de cont in EXCEL si de acolo ma duc si dau filtrare pe "explicatii" si am in fata ochilor exact ceea ce mai am de facturat.
Am lucrat cu analitice la 419 si este o munca devastatoare. Recunosc ca evidenta era 101% corecta. Faptul de a ma duce sa caut contul 419.CAT-ESTE-PENTRU.... m-a facut sa ma las pagubas.
Am sugerat la vremea respectiva ca la fiecare 4111 SAGA sa "aloce" automat si un cont de avansuri. La prima vedere sugestia este tampita. IN practica este buna. Nu s-a putut. Nu am insistat si nu insist pentru ca am gasit o solutie mult ma avantajoasa in EXCEL care ma ajuta mai mult decat daca SAGA ar fi facut automat 419 pentru clientul respectiv.
Cum suna sugestia?
Daca am creat contul 4111.00001, atunci SAGA sa creeze automat 419.00001.
Si ce am fi facut cu atatea conturi in balanta?
Se punea o conditie: daca nu are rulaje sa nu "existe".
Am renuntat la idee si nu o voi sustine chiar daca cineva va vedea in aceasta ideea cat de cat ceva bun.
Concluzie: exporta fisa de cont a lui 419 in EXCEL foloseste-te de filtrul pus la dispozitie de EXCEL si vei avea satisfactii ne-mai-traite.

2. Daca fac analitice am sa lucrez mai anevoios pentru ca acestea trebuie intai create in planul de conturi si abia apoi sa le trec in factura de avans fiecare avans la contul din planul de conturi. Ba mai mult, cand fac stornarea trebuie sa stiu analiticul pe dinafara; trebuie sa pierd timp sa ma duc sa-l caut, etc, etc, etc
Solutia de compromis este urmatoarea:
- lasa SAGA sa lucreze fara analitic la 419.
Si cum imi dau seama ce nu s-a inchis?
Simplu:
Export fisa de cont in EXCEL si de acolo ma duc si dau filtrare pe "explicatii" si am in fata ochilor exact ceea ce mai am de facturat.
Am lucrat cu analitice la 419 si este o munca devastatoare. Recunosc ca evidenta era 101% corecta. Faptul de a ma duce sa caut contul 419.CAT-ESTE-PENTRU.... m-a facut sa ma las pagubas.
Am sugerat la vremea respectiva ca la fiecare 4111 SAGA sa "aloce" automat si un cont de avansuri. La prima vedere sugestia este tampita. IN practica este buna. Nu s-a putut. Nu am insistat si nu insist pentru ca am gasit o solutie mult ma avantajoasa in EXCEL care ma ajuta mai mult decat daca SAGA ar fi facut automat 419 pentru clientul respectiv.
Cum suna sugestia?
Daca am creat contul 4111.00001, atunci SAGA sa creeze automat 419.00001.
Si ce am fi facut cu atatea conturi in balanta?
Se punea o conditie: daca nu are rulaje sa nu "existe".
Am renuntat la idee si nu o voi sustine chiar daca cineva va vedea in aceasta ideea cat de cat ceva bun.
Concluzie: exporta fisa de cont a lui 419 in EXCEL foloseste-te de filtrul pus la dispozitie de EXCEL si vei avea satisfactii ne-mai-traite.

Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!