balanta dezechilibrata

felead1

balanta dezechilibrata

#1 Mesaj de felead1 »

Nu stiu daca v-ati confruntat cu problema ca balanta unei luni sa fie dezechilibrata ... adica totalurile de la sfarsit sa nu fie egale intre coloane . Nu stiu de unde ar putea proveni asa ceva si nu stiu de unde sa incep verificarea, HELP !!!

vasilei

#2 Mesaj de vasilei »

verificati articolele contabile ,simbol cont debitor-simbol cont creditor.

felead1

#3 Mesaj de felead1 »

Oare se poate putin mai explicit ??? Te rooog

schiopui

HeLP

#4 Mesaj de schiopui »

In momentul in care generezi balanta iti apare mesajul ,,Contul.. x ... nu exista in planul de conturi "

felead1

#5 Mesaj de felead1 »

Nu, tocmai asta e marea mea mirare, ca nu-mi da nici un mesaj de eroare, NIMIC, genereaza balanta, asa ....

Administrator

#6 Mesaj de Administrator »

Motivul aparitiei acestei probleme poate fi o nota invalida, o problema in planul de conturi (acestea pot fi depistate in “Intretinere BD”, pagina “Verificare date”) sau folosirea unui cont din bilant in relatie cu un cont din afara bilantului.

vasilei

#7 Mesaj de vasilei »

trebuie sa existe in articole contabile o contare eronata , de exemplu
D C suma

5311 lipsa cont 500

sau

lipsa cont 4551 1500

cu ce valoare este dezechilibrata balanta ? se da o cautare dupa aceasta valoare .(in articole contabile )

petriself

#8 Mesaj de petriself »

Cand generezi balanta, bifeaza "Inclusiv conturi din afara bilantului" si apoi dai "Accept". In cazul in care s-a inregistrat, din greseala, intr-un cont din afara bilantului s-ar putea depista.
Spune daca ai reusit.

felead1

#9 Mesaj de felead1 »

Da, intr-adevar, daca bifez optiunea " Inclusiv conturi din afara bilantului", totalurile sunt corecte, Da' acum ce ar trebui sa fac, ca mie nu-mi spune prea multe lucrul asta ? Sa depistez contul ala, din afara bilantului ? Si daca-l depistez, cum procedez mai departe ?

felead1

#10 Mesaj de felead1 »

De fapt l-am depistat, e un cont intermediar ( cred ca eu l-am creat ) pe care l-am folosit la operatiunea de compensare sume intre societati prin ordin de plata, Ce fac mai departe ?

petriself

#11 Mesaj de petriself »

Incearca sa corectezi compensarea printr-un cont de banca : 581 sau 5125. Dupa compensare contul respectiv trebuie sa se inchida. In acest fel poti verifica usor daca ai inregistrat toate sumele in compensare iar balanta va fi corecta.

felead1

#12 Mesaj de felead1 »

nu pot incerca direct cu 401 = 411 ?

petriself

#13 Mesaj de petriself »

Asteptam sa ne spui daca reusesti.

petriself

#14 Mesaj de petriself »

Nu, nu se poate deocamdata.
Incearca printr-un cont intermediar, dupa cum ti-am indicat.

felead1

#15 Mesaj de felead1 »

Mi-am amintit cum de am ajuns la inregistrarea asta cu contul fictiv : din manualul de utilizare, acolo sunt mai multe variante, asta e cea recomandata.
Dar incep sa ma trezesc la realitate, ptr ca eu n-am dus operatiunea de compensare pana la sfarsit, am facut-o numai pe jumatate, adica am inregistrat numai compensarea uneia din parti, si atunci normal ca balanta e intr-o parte ... Va multumesc mult, mult pentru raspunsuri, singura nu stiu cat ar fi durat sa-mi dau seama, acum stiu ce am de facut, O sa va anunt cand balanta va sta in echilibru!!!!

Scrie răspuns