drept de deducere a tva-ului din facturile de protocol
-
drept de deducere a tva-ului din facturile de protocol
buna ziua, am o intrebare si poate ma ajutati:
as dori sa stiu daca in cazul unei microintreprinderi exista dreptul de deducere a tva-ului din facturile de protocol, si daca da, in ce limita.
stiu ca la platitorii de imp pe profit exista limita de 2%, ce e peste emit autofactura in primul decont de tva al anului urmator pt cheltuielile ce depasesc acest barem, dar la micro?, cum e?
multumesc frumos pt atentie
as dori sa stiu daca in cazul unei microintreprinderi exista dreptul de deducere a tva-ului din facturile de protocol, si daca da, in ce limita.
stiu ca la platitorii de imp pe profit exista limita de 2%, ce e peste emit autofactura in primul decont de tva al anului urmator pt cheltuielile ce depasesc acest barem, dar la micro?, cum e?
multumesc frumos pt atentie
In codul fiscal
Vezi art.155 alin.2 si iata si un citat din normele de la acest articol:

Vezi art.155 alin.2 si iata si un citat din normele de la acest articol:
Norme de aplicare cod fiscal scrie:3) În cazul depăşirii plafoanelor stabilite la pct. 6 alin. (11) pentru operaţiunile prevăzute la art. 128 alin. (8) lit. f) şi art. 129 alin. (5) lit. a) din Codul fiscal, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal au obligaţia să întocmească autofactura conform prevederilor alin. (1) numai în scopuri de TVA. Autofactura va cuprinde la rubrica «Cumpărător» informaţiile de la alin. (1) lit. c), iar în cazul bunurilor/serviciilor acordate gratuit în cadrul acţiunilor de protocol, sponsorizare, mecenat, în loc de denumirea şi descrierea bunurilor livrate sau serviciilor prestate se poate menţiona, după caz: depăşire plafon protocol, sponsorizare sau mecenat.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Eu ma refer acum decat la partea de TVA aferenta depasirii cheltuielilor de protocol pentru care trebuie sa intocmesc autofactura cf codului fiscal: "taxa colectata aferenta depasirii se calculeaza si se include in decontul intocmit pentru perioada fiscala in care persoana impozabila a depus sau trebuie sa depuna situatiile financiare anuale".
La acest aspect se referea intrebarea mea.
La acest aspect se referea intrebarea mea.