cont 231 - investitie in curs
cont 231 - investitie in curs
Buna ziua.
Va prezint urmatoarea situatie:
Asociat unic la o firma incepe constructia unui grajd de vite, valoare proiect 1.000.000 lei
In contabilitate facturi inregistrate pe investitie in curs in valoare de 200.000 lei.
In acelasi timp, din buzunar propriu (persoana fizica) asociatul face cheltuieli neinregistrate in contabilitate de 400.000 lei - pe aceeasi investitie - fara documente justificative. (motive? - nu le-am aflat nici eu - am preluat contabilitatea de curand).
Momentan incearca sa faca un imprumut pe firma pentru a termina constructia (400.000 lei).
"Se loveste", printre altele, de intrebarea din partea bancilor....de ce nu este evidentiata in contabilitate pe 231..tota suma de 600.000 lei.
1. Cum pot aduce acei 400.000 lei "pusi din buzunar" in cont 231, eventual si in 4551, afara de aport ?
2.Ce parere aveti despre:
borderou achizitii...persoana fizica ...cu toate lucrarile si materialelele 400.000
231 = 462 400.000 ??????????
5311 = 4551 400.000
462 = 5311 400.000
E trasa de coada, dar poate fi o solutie?
Multumesc.
Va prezint urmatoarea situatie:
Asociat unic la o firma incepe constructia unui grajd de vite, valoare proiect 1.000.000 lei
In contabilitate facturi inregistrate pe investitie in curs in valoare de 200.000 lei.
In acelasi timp, din buzunar propriu (persoana fizica) asociatul face cheltuieli neinregistrate in contabilitate de 400.000 lei - pe aceeasi investitie - fara documente justificative. (motive? - nu le-am aflat nici eu - am preluat contabilitatea de curand).
Momentan incearca sa faca un imprumut pe firma pentru a termina constructia (400.000 lei).
"Se loveste", printre altele, de intrebarea din partea bancilor....de ce nu este evidentiata in contabilitate pe 231..tota suma de 600.000 lei.
1. Cum pot aduce acei 400.000 lei "pusi din buzunar" in cont 231, eventual si in 4551, afara de aport ?
2.Ce parere aveti despre:
borderou achizitii...persoana fizica ...cu toate lucrarile si materialelele 400.000
231 = 462 400.000 ??????????
5311 = 4551 400.000
462 = 5311 400.000
E trasa de coada, dar poate fi o solutie?
Multumesc.
Ai aici o legatura:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... hlight=231
Cei 400.000 lei nu-i poti aduce decat pe baza de documente. Ca vrei sau nu acei bani vor veni ca un aport in casa pentru ca din ei platesti ceea ce cumperi pe baza de borderou de achizitii.
E trasa de par, dar de unde vin materialele cumparate de la persoanele particulare? Munca pe care ei o vand poate fi trecuta pe o conventie civila, dar materialele? Nu poti sa treci ciment cumparat de la o persoana fizica, ea nu produce asa ceva, poate cel mult un patrunjel un litru de tuica. Dar nu e prea mult 400.000 lei? Cat o fi un ţoi la Mat? Mai bine ia de acolo!
Sa-i ajutam pe nevoiasi dar sa fie si credibil.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... hlight=231
Cei 400.000 lei nu-i poti aduce decat pe baza de documente. Ca vrei sau nu acei bani vor veni ca un aport in casa pentru ca din ei platesti ceea ce cumperi pe baza de borderou de achizitii.
E trasa de par, dar de unde vin materialele cumparate de la persoanele particulare? Munca pe care ei o vand poate fi trecuta pe o conventie civila, dar materialele? Nu poti sa treci ciment cumparat de la o persoana fizica, ea nu produce asa ceva, poate cel mult un patrunjel un litru de tuica. Dar nu e prea mult 400.000 lei? Cat o fi un ţoi la Mat? Mai bine ia de acolo!
Sa-i ajutam pe nevoiasi dar sa fie si credibil.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Multumsc, sunt intru'totul de acord.
Ce ma fac (se face admin.) daca de existenta in 231 a respectivei sume e conditionat, sa zic, imprumutul (adica supravetuirea firmei) ?
Banca nu finanteaza investitia decat daca, printre altele, valoare proiect minus valoare lucrari realizate (cont 231) egal suma de imprumutat.
Aici e buba...
Stiu ca nu e corect, sincer, nici nu e ideea mea aia cu borderoul...dar...maine merge cu balanta la banca.
Spor va urez...
Ce ma fac (se face admin.) daca de existenta in 231 a respectivei sume e conditionat, sa zic, imprumutul (adica supravetuirea firmei) ?
Banca nu finanteaza investitia decat daca, printre altele, valoare proiect minus valoare lucrari realizate (cont 231) egal suma de imprumutat.
Aici e buba...
Stiu ca nu e corect, sincer, nici nu e ideea mea aia cu borderoul...dar...maine merge cu balanta la banca.
Spor va urez...
- teodorg133
Daca admin.firmei tale ar avea un amic cu o firma de constructii si ar fi dispus sa-i faca un deviz de lucrari (partiale, pt cei 400.000 lei) ar rezolva problema, firesc ca omul se fereste pt ca , facandu-i fact. va da TVA si va avea venituri, dar.....in baza devizului, sa-i faca fact.partiale...ca sa nu dea tot odata, sau, ma rog..sa se inteleaga cu admin.firmei tale, ca el sa plateasca tva-ul si impoz.pe profit ce rezulta de aici.....dar, ar avea o baza solida pt banca, si ai putea sa inreg.in contab.acea suma.....e o idee, poate mai putin "ortodoxa"...dar de urgenta si la limita !!! 

[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
-
-
Va multumesc -amandurora oricum eu ma documentez inainte si dupa ce primesc raspunsurile de la dv. nu inregistrez nimic pana nu sunt convinsa ca este corect-la un ev.control nu spun ca asa mi-au sugerat colegii de pe forum treb. sa am doc.justif.si baza legala altfel chiar imi bag pielea la saramura!