Daca firma are sediul in Saftica - ILFOV, si a angajat 2 salariati - unul din Galati si unul din Piatra Neamt, poate sa deduca cheltuiala cu chiria lor daca firma incheie un contract de inchiriere apartament cu o persoana fizica si declara contractul de inchiriere la Administratie, se poate asocia asta cu o cheltuiala cu cazarea sau ca o locuinta de serviciu? ... in contractele de angajare al celor doi se stipuleaza la alte beneficii - "asigurarea cazarii de catre societate"
va multumesc
CHIRIE SALARIATI
In mod normal se considera un venit in "natura" pentru salariatul respectiv si se impoziteaza.
Cheltuielile se recunosc in contabilitate in situatia in care ele aduc venituri.
Pe de o parte eu platesc - ca societate chiria - si pe cealalta parte trec cheltuiala ca si "spor" salarial pentru salariatul respectiv.
Cheltuielile se recunosc in contabilitate in situatia in care ele aduc venituri.
Pe de o parte eu platesc - ca societate chiria - si pe cealalta parte trec cheltuiala ca si "spor" salarial pentru salariatul respectiv.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Daca pe contractul de inchiriere este trecut ''locuinta de serviciu'' si in contractul de munca este trecut ca firma asigura locuinta salariatului, da se deduce chiria in conformitate cu ART 21 , lit L din Codul Fiscal, dar in conditiile unei suprafete prevazute in legea 114/196 (adica Suprafata recunoscuta din punct de vedere fiscal: (58 + 10% x 58) / 100 = 63,80%