stornare bon de consum

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
musteatam85

stornare bon de consum

#1 Mesaj de musteatam85 »

am urmatoarea problema: obiectul de activitatea este constructii, in luna iulie aprilie am dat in consum o materie prima care de fapt nu era consumata pentru lucrarea respectiva si pentru alta lucrare.Cum fac eu storno la un bon de consum validat in luna aprilie. Consumul vreau sa il fac acum in august pe gestiunea corecta. Am gasit eu ceva pe la " Operatii speciale , incarcare stocuri , reusesc sa incarc gestiunea a 2 a dar cand dau situatia consumuri pe prima gestiune cea cu pricina tot imi apare materia prima.....care defapt este in consumul celei de- a doua gestiune.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Nu există bon de consum storno. În cazul acesta ar fi bon de restituire. În SAGA nu există bon de restituire. Se poate face o reîncărcare în gestiune a produselor ieşite anterior prin bon de consum apoi se întocmeşte bon de consum iarăşi. E logic să vă apară bonul de consum iniţial. În situaţie consumuri nu apare operaţia specială, de reîncărcare, ca un consum cu minus, pentru că programul nu are de unde să ştie ce ieşire se reîncarcă prin operaţii speciale.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns