Personalizare facturi

pascuc144

Personalizare facturi

#1 Mesaj de pascuc144 »

Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati. As dori sa apara pe factura si stampila firmei si semnatura ( le am scanate .jpg) trimit facturile in format electronic pe mail la clienti si mi-ar fi de mare folos. Daca se poate configura va rog sa-mi spuneti si mie cum.

Cu stima Monica Pascu.

apetrem

#2 Mesaj de apetrem »

Nu cred ca se poate ...

herganiec

#3 Mesaj de herganiec »

doar sigla firmei se poate pune pe factura centrat, intre datele furnizorului si ale clientului.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

balazse

#4 Mesaj de balazse »

De altfel nu este obligatoriu semnatura si stampila pe factura.

gagium936

#5 Mesaj de gagium936 »

Conform COD FISCAL articol 155, alineat 6 " Semnarea si stampilarea facturilor nu sunt obligatorii "

Dar ar fi o idee sa propui posibilitatea tiparirii stampilei pe factura
Scrie aici http://www.sagasoft.ro/sugestii.php
Keep Walking!

septimiuv

#6 Mesaj de septimiuv »

eventual sa tipareasca saga si semnatura predadorului si a primitorului si in mod sigur ar fi bine sa tipareasca si banii care vor fi incasati pentru factura respectiva

gagium936

#7 Mesaj de gagium936 »

m`am cam saturat de "glumele" tale septimiuv ! :evil: :evil:
Keep Walking!

herganiec

#8 Mesaj de herganiec »

gagium936 scrie:Conform COD FISCAL articol 155, alineat 6 " Semnarea si stampilarea facturilor nu sunt obligatorii "

Dar ar fi o idee sa propui posibilitatea tiparirii stampilei pe factura
Scrie aici http://www.sagasoft.ro/sugestii.php
ati dat un citat.. din codul fiscal.. l-am cautat dar nu l-am gasit.. sigur e bine ?

Art. 155.
(1) Orice persoana impozabila, inregistrata ca platitor de taxa pe valoarea adaugata, are obligatia sa emita factura fiscala pentru livrarile de bunuri sau prestarile de servicii efectuate, catre fiecare beneficiar. Persoanele impozabile, care nu sunt inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata, nu au dreptul sa emita facturi fiscale si nici sa inscrie taxa pe valoarea adaugata pentru livrarile de bunuri si/sau prestarile de servicii efectuate catre alta persoana, in documentele emise. Prin norme se stabilesc situatiile in care factura fiscala poate fi emisa si de alta persoana decat cea care efectueaza livrarea de bunuri.
(2) Pentru livrari de bunuri factura fiscala se emite la data livrarii de bunuri, iar pentru prestari de servicii cel mai tarziu pana la data de 15 a lunii urmatoare celei in care prestarea a fost efectuata.
(3) Pentru bunurile livrate cu aviz de insotire, factura fiscala trebuie emisa in termen de cel mult 5 zile lucratoare de la data livrarii, fara a depasi finele lunii in care a avut loc livrarea.
(4) Pentru prestarile de servicii efectuate de prestatori stabiliti in strainatate, pentru care beneficiarii au obligatia platii taxei pe valoarea adaugata, acestia din urma, daca sunt inregistrati ca platitori de taxa pe valoarea adaugata, trebuie sa autofactureze operatiunile respective, prin emiterea unei facturi fiscale, la data primirii facturii prestatorului sau la data efectuarii platii catre prestator, in cazul in care nu s-a primit factura prestatorului pana la aceasta data. Operatiunile de leasing extern se autofactureaza de catre beneficiarii din Romania, inregistrati ca platitori de taxa pe valoarea adaugata, la data stabilita prin contract pentru plata ratelor de leasing si/sau la data platii de sume in avans. Persoanele care nu sunt inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata vor urma procedura prevazuta la art. 156 alin. (3). Regimul fiscal al facturilor fiscale emise prin autofacturare se stabileste prin norme.
(5) Pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii care se efectueaza continuu, cum sunt energia electrica, energia termica, gazele naturale, apa, serviciile telefonice si altele asemenea, factura fiscala trebuie emisa la data la care intervine exigibilitatea taxei pe valoarea adaugata, cu exceptiile prevazute in alte acte normative.
(6) In cazul operatiunilor de leasing intern, a operatiunilor de inchiriere, concesionare sau arendare de bunuri, factura fiscala trebuie sa fie emisa la fiecare din datele specificate in contract, pentru plata ratelor, chiriei, redeventei sau arendei, dupa caz. In cazul incasarii de avansuri, fata de data prevazuta in contract se emite factura fiscala la data incasarii avansului.
(7) Daca plata pentru operatiuni taxabile este incasata inainte ca bunurile sa fie livrate sau inaintea finalizarii prestarii serviciilor, factura fiscala trebuie sa fie emisa in termen de cel mult 5 zile lucratoare de la fiecare data cand este incasat un avans, fara a depasi finele lunii in care a avut loc incasarea.
(8) Factura fiscala trebuie sa cuprinda obligatoriu urmatoarele informatii:
a) seria si numarul facturii;
b) data emiterii facturii;
c) numele, adresa si codul de inregistrare fiscala al persoanei care emite factura;
d) numele, adresa si codul de inregistrare fiscala, dupa caz, al beneficiarului de bunuri sau servicii;
e) denumirea si cantitatea bunurilor livrate, denumirea serviciilor prestate;
f) valoarea bunurilor sau serviciilor, exclusiv taxa pe valoarea adaugata;
g) cota de taxa pe valoarea adaugata sau mentiunea scutit cu drept de deducere, scutit fara drept de deducere, neimpozabil sau neinclus in baza de impozitare, dupa caz;
h) valoarea taxei pe valoarea adaugata, pentru operatiunile taxabile.
(9) Prin derogare de la alin. (1), persoanele impozabile inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata nu au obligatia sa emita factura fiscala pentru urmatoarele operatiuni, cu exceptia cazurilor cand beneficiarul solicita factura fiscala;
a) transportul persoanelor cu taximetre, precum si transportul persoanelor pe baza biletelor de calatorie sau a abonamentelor;
b) livrari de bunuri prin magazinele de comert cu amanuntul si prestari de servicii catre populatie, consemnate in documente fara nominalizarea cumparatorului;
c) livrari de bunuri si prestari de servicii consemnate in documente specifice aprobate prin lege.
“Tot ceea ce este necesar pentru ca răul să triumfe, este ca oamenii buni să nu facă nimic.” (Edmund Burke)

paturcai

#9 Mesaj de paturcai »

Ca o completare:
HG 1861/2006, MO 1044/2006, COD FISCAL ART. 155 (6)
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

pascuc144

#10 Mesaj de pascuc144 »

Va multumesc tuturor pentru intentie cel putin :) nu baza legala imi lipseste dar din pacate traim in Romania... si nu mai avem timp... sa explicam si clientilor legislatia... pentru orice eventualitate o sa fac aceasta propunere. Sper sa nu se supere nimeni. Poate mai ajuta si alti utilizatori.

Cu stima,
Monica Pascu

septimiuv

#11 Mesaj de septimiuv »

gagium936 scrie:m`am cam saturat de "glumele" tale septimiuv ! :evil: :evil:
da-ma in judecata

olteanz

#12 Mesaj de olteanz »

septimiuv scrie:
gagium936 scrie:m`am cam saturat de "glumele" tale septimiuv ! :evil: :evil:
da-ma in judecata

Esti tare!!!
Ce bine am ris!!!!
1+1=3

tomac

#13 Mesaj de tomac »

herganiec scrie: Art. 155.
(1) Orice persoana impozabila, inregistrata ca platitor de taxa pe valoarea adaugata, are obligatia sa emita factura fiscala pentru livrarile de bunuri sau prestarile de servicii efectuate, catre fiecare beneficiar. Persoanele impozabile, care nu sunt inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata, nu au dreptul sa emita facturi fiscale si nici sa inscrie taxa pe valoarea adaugata pentru livrarile de bunuri si/sau prestarile de servicii efectuate catre alta persoana, in documentele emise. Prin norme se stabilesc situatiile in care factura fiscala poate fi emisa si de alta persoana decat cea care efectueaza livrarea de bunuri.

Citatul dat de tine e din codul fiscal anterior anului 2007. Începînd cu anul 2007 nu mai există noţiunea: factură fiscală.Începînd cu 01/01/2007, există doar "Factură" fără atributul "fiscală".
Versiuni ale codului fiscal găseşti aici: http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?t=4340
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

herganiec

#14 Mesaj de herganiec »

mersi, m-am lamurit.

gagium936

#15 Mesaj de gagium936 »

septimiuv scrie:
da-ma in judecata
cu prima ocazie :!:
Keep Walking!

Scrie răspuns