plata cu tichete de masa la Selgross
-
plata cu tichete de masa la Selgross
tin contabilitatea la o societate-restaurant, care incaseaza tichete de masa.Inainte era simplu : se depuneau la Emitent , acestea emitea factura de servicii, ne restituia contravalorea tichetelor mai putin facturica asta de prestarii de servicii.
Mai nou de vreo 2 luni, la achizitionarea de marfa din selgross se plateste cu tichetele de masa.cei de la Sodexo emit in continuare factura.problema mea este: cum sting eu aceasta factura, ca din situatia trimisa de ei nu inteleg mai nimic.
S-a mai confruntat cineva cu asemenea problema?
eu inregistrarile cu plata tichetelor le fac astfel:
401.selgross = 4091.selgros
iar inainte fac depunerea tichetelor la selgross
4091.selgros =5328.
va rog o parere la ceea ce am scris mai sus, ca deja am sold la sodexo si nu mai stiu cum sa-l inchid....
Mai nou de vreo 2 luni, la achizitionarea de marfa din selgross se plateste cu tichetele de masa.cei de la Sodexo emit in continuare factura.problema mea este: cum sting eu aceasta factura, ca din situatia trimisa de ei nu inteleg mai nimic.
S-a mai confruntat cineva cu asemenea problema?
eu inregistrarile cu plata tichetelor le fac astfel:
401.selgross = 4091.selgros
iar inainte fac depunerea tichetelor la selgross
4091.selgros =5328.
va rog o parere la ceea ce am scris mai sus, ca deja am sold la sodexo si nu mai stiu cum sa-l inchid....
- teodorg133
Pai, de ce mai emite Sodexo facturica de prest serv, daca nu mai trimiti tichete la ei spre decontare ? 

[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
-
- teodorg133
Pai daca firma lui numai trim tichete la Sodexo pt incasare, la ce sa mai ceara comision ???...nu vad 

[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
[/color]
-
Vi se emite factură pentru că aveţi contract cu SODEXHO prin care vă obligaţi la plata unui comision şi pentru că plata la SELGROSS cu tichete e parte a unei înţelegeri tripartite din care şi firma dvs are de cîştigat pentru că obţine fie o reducere de preţ de la SELGROSS fie o reducere a comisionului SODEXHO.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
pana la urma asa mi s-a rapsuns si de la Sodexo, ideea e ca eu chiar nu am idee cum sa ma inregistrez cu factura de la ei ...adica de unde o platesc, in conditiile in care eu imi retin din tichete comisionul pe care mi -l retine Selgross-ul.
sa nu mai inregistrez facturile?
pt ca am mai verificat o chestie, Selgross-ul imi retine 4.6% comision, pe cand facturile emise de Sodexo au un procentaj ceva mai mare....
chiar nu mai stiu cum sa fac si cum sa inregistrez astefel incat sa vad situatia exacta.
sa nu mai inregistrez facturile?
pt ca am mai verificat o chestie, Selgross-ul imi retine 4.6% comision, pe cand facturile emise de Sodexo au un procentaj ceva mai mare....
chiar nu mai stiu cum sa fac si cum sa inregistrez astefel incat sa vad situatia exacta.
-
Care factura?
Si ce datorie?
Sunt doua persoane diferite care au aceeasi situatie cu Selgros-ul?
Imi vine sa mor ca nu am o astfel de situatie si eu. Macar sa fim trei.
Sincer A329 este vorba de situatia expusa mai sus de GherghelescuR sau o alta situatie?
Daca situatia seamana cu ceea ce deja TomaC a clarificat avem urmatoarea monografie:
Primirea tichetelor de masa pentru marfa pe care EU o vand catre persoane fizice sau juridice:
Inregistrare vanzare:
4111.99999 = 707 (4111=4427 pentru TVA) pentru 120 lei.
In acest caz avem o situatie mai speciala. Pentru a nu se creea confuzie mi-am permis ca pentru vanzarea pe baza de tichete de masa sa creez un "client" numit BONMASA si sa ii dau un analitic distinct tot la 4111 asa ca l-am numit 4111.BONMASA/4111.99999
Primesc bonuri de masa in valoare de 120 lei (pentru marfa vanduta de mine la clientii mei) cu care voi cumpara marfa de la Selgros:
5328 = 4111.99999 pentru 120 lei
Platesc cu bonurile de masa marfurile achizitionate de la Selgros:
401.SELGROS = 5328 pentru 114 lei
Primesc factura de la SODEXO referitoare la comisionul pentru acele bonuri de masa: 6 lei (TVA inclusa):
628 = 401.SODEXO (4426 = 401.SODEXO) pentru 6 lei
Achit factura de comision a lui SODEXO catre mine:
401.SODEXO = 5328 pentru 6 lei
Pentru ca in SAGA nu am unde sa trec miscari la 5328 imi voi alege o zi nelucratoare in registrul de casa/banca:
5311/5121 = 4111.999999 pentru 120 lei
401.SELGROS = 5311/5121 pentru 114 lei
401.SODEXO = 5311/5121 pentru 6 lei
Si ce datorie?
Sunt doua persoane diferite care au aceeasi situatie cu Selgros-ul?
Imi vine sa mor ca nu am o astfel de situatie si eu. Macar sa fim trei.

Sincer A329 este vorba de situatia expusa mai sus de GherghelescuR sau o alta situatie?
Daca situatia seamana cu ceea ce deja TomaC a clarificat avem urmatoarea monografie:
Primirea tichetelor de masa pentru marfa pe care EU o vand catre persoane fizice sau juridice:
Inregistrare vanzare:
4111.99999 = 707 (4111=4427 pentru TVA) pentru 120 lei.
In acest caz avem o situatie mai speciala. Pentru a nu se creea confuzie mi-am permis ca pentru vanzarea pe baza de tichete de masa sa creez un "client" numit BONMASA si sa ii dau un analitic distinct tot la 4111 asa ca l-am numit 4111.BONMASA/4111.99999
Primesc bonuri de masa in valoare de 120 lei (pentru marfa vanduta de mine la clientii mei) cu care voi cumpara marfa de la Selgros:
5328 = 4111.99999 pentru 120 lei
Platesc cu bonurile de masa marfurile achizitionate de la Selgros:
401.SELGROS = 5328 pentru 114 lei
Primesc factura de la SODEXO referitoare la comisionul pentru acele bonuri de masa: 6 lei (TVA inclusa):
628 = 401.SODEXO (4426 = 401.SODEXO) pentru 6 lei
Achit factura de comision a lui SODEXO catre mine:
401.SODEXO = 5328 pentru 6 lei
Pentru ca in SAGA nu am unde sa trec miscari la 5328 imi voi alege o zi nelucratoare in registrul de casa/banca:
5311/5121 = 4111.999999 pentru 120 lei
401.SELGROS = 5311/5121 pentru 114 lei
401.SODEXO = 5311/5121 pentru 6 lei
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
-
probabil dumitraa329 - are aceeiasi situatie ca mine, si intreaba ca si mine de altfel :,, cum sting datoria catre sodexo?,,
ideea e urmatorea si marea mea problema: cnad platesc cu tichete le selgros mi se emite un fluturas pe care e ceva de genul , din totalul meu de tichete mi se opreste un comision de 4.6% si tva la acest comision.Din ce raman dupa ce se scad si comisionul si tva se achita marfa.
eu banuiesc ca tva si comisionul din fluratusul asta , de fapt e factura de la sodexo cu primirea tichetelor si prestarea de servicii.. asa e ?
si acum o chestie si mai mare: procentul aplicat de sodexo e mai mare decat cel de la selgross...deci
naiba sa le ai caci chiar nu mai am idee cum sa ma inreg si sa fie si bine.
ideea e urmatorea si marea mea problema: cnad platesc cu tichete le selgros mi se emite un fluturas pe care e ceva de genul , din totalul meu de tichete mi se opreste un comision de 4.6% si tva la acest comision.Din ce raman dupa ce se scad si comisionul si tva se achita marfa.
eu banuiesc ca tva si comisionul din fluratusul asta , de fapt e factura de la sodexo cu primirea tichetelor si prestarea de servicii.. asa e ?
si acum o chestie si mai mare: procentul aplicat de sodexo e mai mare decat cel de la selgross...deci
naiba sa le ai caci chiar nu mai am idee cum sa ma inreg si sa fie si bine.
-