Buna seara! Va rog sa-mi dati un sfat: trebuie sa inregistrez in contabilitate niste obiecte de inventar, care s-au folosit si in anii precedenti dar nu figurau pe societate ( acum societatea le-a cumparat cu borderou de achizitie) .
Nu as vrea sa folosesc contul 603 pentru ca asta ar insemna o pierdere
destul de mare, iar societatea are nevoie de profit.
Pot sa fac 303 = 401 si in loc de 603 sa utilizez 1174, adica 1174 = 303? Cum ma afecteaza pe viitor existenta unei sume mai mari in contul 1174?
Daca exista alte solutii va rog sa mi le spuneti.
Va multumesc!
obiecte de inventar
Problema este la prima inregistrare:
303 = 401
Asta inseamna ca acel furnizor ramane neachitat in evidentele tale.
Nu se intelege ce inseamna: s-au folosit in anii precedenti.
Ele nu au fost cumparate in baza unui document? Daca da, poti dovedi ca la vremea aceea nu s-au inregistrat?
La vremea aceea acele obiecte au creat o valoare prin folosirea lor.....
Contul 303 se inchide intr-adevar, dar ne intoarcem la problema lui 401.
Fiind vorba de achizitie pe baza de borderou inseamna ca este vorba de un/niste creditor/i divers/i si nicidecum de furnizor/i. In mod normal ar trebui acolo un 462 analitic distinct.
COnform uzantelor (faptul ca au fost achitionate in alti ani) dupa ce le inregistrez trebuie sa le si dau in consum pentru ca acele obiecte de inventar nu mai sunt pe stoc.
Nu pot cumpara obiecte de inventar anul acesta (transferul de proprietate in baza borderoului de achizitie dovedeste faptul ca eu devin proprietarul acestor obiecte abia anul acesta) si sa inregistrez o cheltuiala anul trecut sau anii precedenti.
Borderoul de achizitie sa fie macar antedatat ca sa poti face inregistrarile contabile folosind 1174.
303 = 401
Asta inseamna ca acel furnizor ramane neachitat in evidentele tale.
Nu se intelege ce inseamna: s-au folosit in anii precedenti.
Ele nu au fost cumparate in baza unui document? Daca da, poti dovedi ca la vremea aceea nu s-au inregistrat?
La vremea aceea acele obiecte au creat o valoare prin folosirea lor.....
Contul 303 se inchide intr-adevar, dar ne intoarcem la problema lui 401.
Fiind vorba de achizitie pe baza de borderou inseamna ca este vorba de un/niste creditor/i divers/i si nicidecum de furnizor/i. In mod normal ar trebui acolo un 462 analitic distinct.
COnform uzantelor (faptul ca au fost achitionate in alti ani) dupa ce le inregistrez trebuie sa le si dau in consum pentru ca acele obiecte de inventar nu mai sunt pe stoc.
Nu pot cumpara obiecte de inventar anul acesta (transferul de proprietate in baza borderoului de achizitie dovedeste faptul ca eu devin proprietarul acestor obiecte abia anul acesta) si sa inregistrez o cheltuiala anul trecut sau anii precedenti.
Borderoul de achizitie sa fie macar antedatat ca sa poti face inregistrarile contabile folosind 1174.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!