compensare ?

secana

compensare ?

#1 Mesaj de secana »

Am urmatoare situatie, cam incurcata zic eu :cry:
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez corect :oops:
Am un client care a dus marfa de la mine(anvelope ) si nu poate sa plateasca.Acum a venit cu urmatoarea idee ,sa-mi aduca inapoi anvelope de aceeasi dimensiune dar de alta marca in valoarea anvelopelor duse de el.Cum procedeaza in aceste cazuri?Care sunt pasii ce trebuie urmati in asemenea cazuri :oops:
Va multumesc anticipat :lol:
PS. Sunt atelier de vulcanizare auto,gestiune global valorica (evidenta la pret de vanzare cu tva)

herghilegiui423

#2 Mesaj de herghilegiui423 »

va aduce anvelope de alta marca , le factueaza catre firma dumneavoastra iar daca factura nu depaseste 10000 RON faceti un PV de compensare intre furnizori si client aceeasi persoana , atentie formulare de compensare speciale fara a mai raporta la centrala de compensari si stingeti datoriile, bineinteles va inregistrati ci NIR in gestiune cu nvelopele noi primite in functie de cum tineti evidenta contabila.

calfav

#3 Mesaj de calfav »

Daca valoare facturii este sub 5.000 lei, puteti sa faceti compensarea pe chitanta in aceasi zi. Daca valoarea este mai mare de 5.000 lei, faceti mai multe facturi. Pentru compensare stiu ca ar trebui sa fie cu regim special si se gaseste greu in unele zone.

patrum601

#4 Mesaj de patrum601 »

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un model de ordin de compensare?
Am inteles ca nu mai este cu regim special.

Multumesc frumos

Scrie răspuns