Sold gresit la euro?

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
aya

Sold gresit la euro?

#1 Mesaj de aya »

Buna tuturor!E prima data cand lucrez in conturi la banci in euro/dolari si am niste nelamuriri:1.am adus din contul lei o suma in contul de euro,am completat cursul,e ok calculul,dar daca vreau sa vad cum arata soldul la euro/dolar (vizualizand balanta) imi apare suma de lei introdusa,nu suma de euro,de ce?
2.pt contul de euro am creat analitic 5124.1 si dolar 5124.2,complic prea mult planul de conturi?(altfel nu stiu sa fac diferenta dintre lei si euro).
3.o soc com din romania mi=a trimis o factura proforma in euro,seful a facut plata in euro,dar fact fiscala nu a sosit,cum fac inregistrarea contabila?(stiu ca facturiele,chitante,etc ar trebui tinute in lei,fiind ambele pers.juridice romane).Multumesc anticipat pt ajutor!!! :D

p.s la ce foloseste partea de mai jos cu<<Adauga>>(se vede cand scrii un topic)
Vorbind cu blandete si tinand in mana un ciomag,veti ajunge departe-Th. Roosevelt

tomac

#2 Mesaj de tomac »

1.E normal. Balanţa se listează implicit în lei. Dacă vrei să vezi soldul unui cont, în altă valută decît RON, în ecranul în care se afişează balanţa, te poziţionezi pe contul dorit şi apeşi butonul de jos (stînga jos) ce-ţi oferă acces la fişa contului, în care poţi filtra după valuta dorită. De asemenea, în ecranul de selectare a parametrilor de listare a balanţei se poate alege valuta dorită, caz în care, în balanţă vor apărea doar conturile la care s-a operat în valuta respectivă şi sumele în valuta aleasă.
2.E chiar recomandat. Nu te teme, nu complici planul de conturi cu 2 analitice.
3.O înregistrezi ca plată în avans 4091 dacă e vorba de avans pentru bunuri, respectiv, 4092 dacă e avans pentru servicii.
4.Se foloseşte dacă se postează un mesaj de tip chestionar, pentru a se adăuga o opţiune.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

aya

#3 Mesaj de aya »

Multumesc pentru rapiditatea raspunsurilor.
3.Da,e o factura pentru plata unei chirii,si ma gandeam daca ar fi corect s-o inregistrez la Intrari -valuta in cazul in care va fi completata cu suma in euro,caci si plata a fost tot in euro.Daca va fi completata cu suma in lei nu ma dumeresc cum o sa i validez plata. Astept si alte sfaturi:roll:

O zi buna tuturor!!
Vorbind cu blandete si tinand in mana un ciomag,veti ajunge departe-Th. Roosevelt

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Daca e factura atunci o platiti direct. Daca platiti anticipat, se numeste ca platiti avans. La primirea facturii dupa validare apasati butonul plata si la cont plata treceti contul 4092.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns