chit. la raport Z
-
chit. la raport Z
D-le Nica, maaaaare rugaminte si ma arde rau de tot :
la reg. de casa exista un buton/facilitate "nota de transfer numerar", insa cf ord. 3512/2008 trebuie chit.la incasarea nr. in caserie, inclusiv cel care provine din casa de marcat (cf raport Z)
nu puteti inlocui acest bon de transfer nr. cu chit seria Z nr .. (z-tului) ? si sa preia pe chit resp. toate datele necesare in antet fiindca la nota de transfer nu se preiau - ma refer la predator numerar, cu J/... si restul (stiti bine ce-i trebuie unei chit.), date ce pot figura in setare client (acolo unde scriem datele clientului) ...
va rog mult de tot, ne scapati de o mare belea cu chit astea la raportul Z
cu speranta ca ne veti ajuta ca intotdeauna,
Otilia Alupei
la reg. de casa exista un buton/facilitate "nota de transfer numerar", insa cf ord. 3512/2008 trebuie chit.la incasarea nr. in caserie, inclusiv cel care provine din casa de marcat (cf raport Z)
nu puteti inlocui acest bon de transfer nr. cu chit seria Z nr .. (z-tului) ? si sa preia pe chit resp. toate datele necesare in antet fiindca la nota de transfer nu se preiau - ma refer la predator numerar, cu J/... si restul (stiti bine ce-i trebuie unei chit.), date ce pot figura in setare client (acolo unde scriem datele clientului) ...
va rog mult de tot, ne scapati de o mare belea cu chit astea la raportul Z
cu speranta ca ne veti ajuta ca intotdeauna,
Otilia Alupei
Ultima oară modificat Lun Iul 20, 2009 1:10 pm de către alupeio634, modificat de 2 ori în total.
Din cate stiu nu trebuie chitanta pentru raportul fiscal zilnic.
Citeste aici:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ort+zilnic
Citeste aici:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ort+zilnic
-
ba trebuie, fir-ar sa fie
am scotocit de cateva ori net-ul dupa interpretari si totusi trebuie, garda a amendat deja lipsa chit. respective, au spus-o ce-i care au patit-o si faza cu chit. nu e chiar lipsita de logica la modul in care e facuta legislatia asta ... ca e idoata cerinta, asta-i altceva, insa garda speculeaza acest lucru si te "incalta"
, crede-ma !
later : am citit, insa pe alte forumuri de conta oamenii zic ca au luat amenda ! eu zic sa ne punem la adapost, totusi ! mai ales ca se poate relativ usor, DACA ne ajuta dl. Nica si transforma nota de transfer in chit, asa cum l-am rugat mult de tot. pt. el nu e mare lucru, insa pt noi e f important, mai ales ca le putem lista din urma, mamitica lor de chit.

am scotocit de cateva ori net-ul dupa interpretari si totusi trebuie, garda a amendat deja lipsa chit. respective, au spus-o ce-i care au patit-o si faza cu chit. nu e chiar lipsita de logica la modul in care e facuta legislatia asta ... ca e idoata cerinta, asta-i altceva, insa garda speculeaza acest lucru si te "incalta"

later : am citit, insa pe alte forumuri de conta oamenii zic ca au luat amenda ! eu zic sa ne punem la adapost, totusi ! mai ales ca se poate relativ usor, DACA ne ajuta dl. Nica si transforma nota de transfer in chit, asa cum l-am rugat mult de tot. pt. el nu e mare lucru, insa pt noi e f important, mai ales ca le putem lista din urma, mamitica lor de chit.

Ultima oară modificat Lun Iul 20, 2009 1:06 pm de către alupeio634, modificat 1 dată în total.
-
Aici este descrierea chitantei. Unde este precizat?I.CHITANŢĂ (COD 14-4-1)
1.Serveşte ca:
- document justificativ pentru depunerea unei sume în numerar la casieria unităţii;
- document justificativ de înregistrare în registrul de casă şi în contabilitate.
În condiţiile în care sumele înscrise pe chitanţă sunt aferente livrărilor de bunuri sau prestărilor de servicii scutite fără drept de deducere conform prevederilor legale (ex: art. 141 alin. (1) şi (2) din Codul fiscal), formularul de chitanţă este documentul justificativ care stă la baza înregistrării veniturilor în contabilitate.
2.Se întocmeşte în două exemplare, pentru fiecare sumă încasată, de către casierul unităţii şi se semnează de acesta pentru primirea sumei.
3.Circulă la depunător (exemplarul 1, cu ştampila unităţii). Exemplarul 2 rămâne în carnet, fiind folosit ca document de verificare a operaţiunilor efectuate în registrul de casă.
4.Se arhivează la compartimentul financiar-contabil, după utilizarea completă a carnetului (exemplarul 2).
5.Conţinutul minimal al formularului:
- denumirea unităţii; codul de identificare fiscală; numărul de înregistrare la oficiul registrului comerţului; sediul (localitatea, str., număr); judeţul;
- denumirea, numărul şi data (ziua, luna, anul) întocmirii formularului; numele şi prenumele persoanei fizice care depune sume şi ce reprezintă acestea sau, după caz, denumirea unităţii; codul de identificare fiscală; numărul de înregistrare la oficiul registrului comerţului; sediul (localitatea, str., număr); judeţul persoanei juridice;
- suma in cifre şi litere;
- semnătura casierului.
Prima liniuta (de la pct.1) si pct.2
Pentru ca in fapt sunt doua momente: unu, cineva vinde, vanzatorul, care emite BF, RZ ...
si doi, vanzatorul depune banii la casierie, din cand in cand, ocazie cu care, casierul face Chit.
Pentru ca in fapt sunt doua momente: unu, cineva vinde, vanzatorul, care emite BF, RZ ...
si doi, vanzatorul depune banii la casierie, din cand in cand, ocazie cu care, casierul face Chit.
Ultima oară modificat Lun Iul 20, 2009 1:53 pm de către apetrem, modificat 1 dată în total.
-
Re: chit. la raport Z
asta ziceam si m-am gandit la seria Z tocmai ca sa stim imediat ca sunt incasarile aferente raportului Zalupeio634 scrie:nu puteti inlocui acest bon de transfer nr. cu chit seria Z nr .. (z-tului) ?

multumesc mult pt mesaje

-
Re: chit. la raport Z
Si cum justifici utilizarea a doua randuri de chitantiere in aceeasi zi (unul pentru incasari Z si celalalt ptr incasari de la terti)? O sa ai numere diferite de chitanta la incasari in aceeasi zi!!!alupeio634 scrie:asta ziceam si m-am gandit la seria Z tocmai ca sa stim imediat ca sunt incasarile aferente raportului Zalupeio634 scrie:nu puteti inlocui acest bon de transfer nr. cu chit seria Z nr .. (z-tului) ?, iar nr chit sa aiba nr z-tului ... zic ca asa e cel mai usor de identificat si urmarit... plus faza tare cu listatul din urma, care e de baza pt cei (ca mine) care nu au intocmit chit resp. pana acum
![]()
multumesc mult pt mesaje
Daca ai avea doi casieri da, se justifica un chitantier ptr fiecare, altfel...... !!!!
Un economist este un expert care va stii maine de ce lucrurile pe care le-a prevestit ieri nu s-au intamplat astazi.
- teodorg133
Eu am facut monetar la raport Z, la fiecare magazin in parte si nu m-a "urechiat" nimeni pana acum!! 

[color=red] "Visează ca şi cum ai trăi veşnic, dar trăieşte ca şi cum ai muri azi, căci nu contează anii din viaţa ta, ci viaţa din anii tăi".
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
[/color]
http://www.lumeaingerilor.ro/Home/tabid/36/Default.aspx
- Administrator