La un client am doua facturi de avans incasate numerar, adunate depasesc 5000 ron.Acum vrea sa-i faca factura definitiva, care va avea valoarea de ~15000 ron, va storna cele doua avansuri si diferenta o va plati prin banca. Este gresit ca s-a incasat numerar mai mult de 5000 ron din aceasta factura?
Cu stima,
avans
-
1.Daca este vorba de un client persoana fizica , nu este gresit .
2. Daca este vorba de un client persoana juridica , este gresit , dar puteti sa-i faceti factura finala inpartita in doua facturi , si atunci se considera ca avansurile acordate sunt pe 2 fact diferite care nu depasesc 5000 lei ( stornati de pe fiecare factura finala cate un avans )
2. Daca este vorba de un client persoana juridica , este gresit , dar puteti sa-i faceti factura finala inpartita in doua facturi , si atunci se considera ca avansurile acordate sunt pe 2 fact diferite care nu depasesc 5000 lei ( stornati de pe fiecare factura finala cate un avans )
De ce să stornezi separat facturile de avans?
Cînd pe ultima factură poți trece 2 linii:
1.Bunul ...............................................15000 lei
2.Avansuri facturate anterior................-10000 lei
Total factura...........................................5000 lei
Și o poți încasa numerar. Limita de încasare se referă la valoarea totală a facturii, nu la una sau mai multe din pozițiile acesteia.
Cînd pe ultima factură poți trece 2 linii:
1.Bunul ...............................................15000 lei
2.Avansuri facturate anterior................-10000 lei
Total factura...........................................5000 lei
Și o poți încasa numerar. Limita de încasare se referă la valoarea totală a facturii, nu la una sau mai multe din pozițiile acesteia.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
buna ziua!vreau sa va cer cateva sfaturi
1.am incheiat un contract pt achizitioanrea unor piste bowling si mese biliard,am primit o factura <Avans>>,pot deduce TVA(firma emitenta ca si mine e platitoare de TVa) la fiecare factura emisa de ei?
2.factura in avans o trec in 4019?sau 2131?sau...?
3.daca ultima facura emisa va fi in martie 2010,amortizarea va incepe de atunci sau pot incepe de acum cu suma care e trecuta in contract(in euro si o voi transforma in lei,la curs BNR)
4.incasarile/vanzariele de jocurile de biliard le pot pune in contul...?o baza legala mai explicita decat OMFP1752/2005??
5.Mai am niste jocuri primite prin contract comodat pe 1 an,aceste jocuri functioneaza cu fise,vanzarile din aceste fise le inregistrez in....??
Va multumesc anticipat!
1.am incheiat un contract pt achizitioanrea unor piste bowling si mese biliard,am primit o factura <Avans>>,pot deduce TVA(firma emitenta ca si mine e platitoare de TVa) la fiecare factura emisa de ei?
2.factura in avans o trec in 4019?sau 2131?sau...?
3.daca ultima facura emisa va fi in martie 2010,amortizarea va incepe de atunci sau pot incepe de acum cu suma care e trecuta in contract(in euro si o voi transforma in lei,la curs BNR)
4.incasarile/vanzariele de jocurile de biliard le pot pune in contul...?o baza legala mai explicita decat OMFP1752/2005??
5.Mai am niste jocuri primite prin contract comodat pe 1 an,aceste jocuri functioneaza cu fise,vanzarile din aceste fise le inregistrez in....??
Va multumesc anticipat!

Vorbind cu blandete si tinand in mana un ciomag,veti ajunge departe-Th. Roosevelt