avans

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ciorutad

avans

#1 Mesaj de ciorutad »

La un client am doua facturi de avans incasate numerar, adunate depasesc 5000 ron.Acum vrea sa-i faca factura definitiva, care va avea valoarea de ~15000 ron, va storna cele doua avansuri si diferenta o va plati prin banca. Este gresit ca s-a incasat numerar mai mult de 5000 ron din aceasta factura?
Cu stima,

mandeala464

#2 Mesaj de mandeala464 »

1.Daca este vorba de un client persoana fizica , nu este gresit .
2. Daca este vorba de un client persoana juridica , este gresit , dar puteti sa-i faceti factura finala inpartita in doua facturi , si atunci se considera ca avansurile acordate sunt pe 2 fact diferite care nu depasesc 5000 lei ( stornati de pe fiecare factura finala cate un avans )

ciorutad

#3 Mesaj de ciorutad »

ok. Este vorba de persoana juridica si excelenta idee.
Multumesc.

tomac

#4 Mesaj de tomac »

De ce să stornezi separat facturile de avans?
Cînd pe ultima factură poți trece 2 linii:
1.Bunul ...............................................15000 lei
2.Avansuri facturate anterior................-10000 lei
Total factura...........................................5000 lei
Și o poți încasa numerar. Limita de încasare se referă la valoarea totală a facturii, nu la una sau mai multe din pozițiile acesteia.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

ciorutad

#5 Mesaj de ciorutad »

Asta era nedumerirea mea! Cazul este chiar cel descris de Tomac.
Deci o sa dau drumul la o singura factura.
Multu.

aya

#6 Mesaj de aya »

buna ziua!vreau sa va cer cateva sfaturi
1.am incheiat un contract pt achizitioanrea unor piste bowling si mese biliard,am primit o factura <Avans>>,pot deduce TVA(firma emitenta ca si mine e platitoare de TVa) la fiecare factura emisa de ei?
2.factura in avans o trec in 4019?sau 2131?sau...?
3.daca ultima facura emisa va fi in martie 2010,amortizarea va incepe de atunci sau pot incepe de acum cu suma care e trecuta in contract(in euro si o voi transforma in lei,la curs BNR)
4.incasarile/vanzariele de jocurile de biliard le pot pune in contul...?o baza legala mai explicita decat OMFP1752/2005??
5.Mai am niste jocuri primite prin contract comodat pe 1 an,aceste jocuri functioneaza cu fise,vanzarile din aceste fise le inregistrez in....??
Va multumesc anticipat! :D
Vorbind cu blandete si tinand in mana un ciomag,veti ajunge departe-Th. Roosevelt

aya

#7 Mesaj de aya »

Daca facturade avans cnform contractxx primita pt piste si mese este de 25.000lei,iar contractul are valoarea de 90.000 euro imi influenteaza cumva amortizarea,adica pe anumiti ani?Multumesc si o zi cat mai buna!
Vorbind cu blandete si tinand in mana un ciomag,veti ajunge departe-Th. Roosevelt

tomac

#8 Mesaj de tomac »

1.Da. De ce să nu deduci?
2.În 232.
3.Din luna următoare celei în care se dau în folosinţă.
4.-5. În 708.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns