Plata cu card furnizori

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
ienciuf

Plata cu card furnizori

#1 Mesaj de ienciuf »

Firma X are cont deschis in Spania.
Emite pe numele unei persoane card alimentat din contul firmei prin care persoana achita furnizori si autopiste.Care ar fii inregistrarile contabile corecte?
Mltumesc.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

Faceti inregistrarile prin 5124, ca la un cont deschis in RO, pe baza extrasului de cont si a documentelor anexa.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

floream532

retragere numerar atm

#3 Mesaj de floream532 »

Buna ziua!

Patronul meu face retragere numerar in doua feluri:se duce direct la banca sau retrage pe cardu societatii.
-cand retrage el direct,ii bag in 581 dar cand retrage cu cardul, cum trebuie sa procedez?
El face plati si din casa dar si de pe card, sumele mari le plateste din casa sau din banca iar cele mici cum ar fi benzina,protocol....de pe card.

Va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg cum sa fac aceste inregistrari.
Multumesc mult de tot anticipat!
MARIA

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Pentru sumele mici, benzina, protocol, daca nu aduce documente justificative se considera avansuri de trezorerie (542). Cand va aduce si documentele justificative pentru acele plati se va inchide avansul; asta inseamna ca se va face un decont de cheltuieli in care se vor prinde toate acele bonuri bonulete si facturi.

542 = 5121 pentru platile direct cu cardul
6XX=401.analitic distinct, pentru inregistrarea bonurilor bonuletelor si facturilor
401.analiticdistinct = 542 pentru inchiderea avansului
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

floream532

#5 Mesaj de floream532 »

Multumesc mult paturcai,
El aduce documente justificative si deoarece nu am explicat cum trebuie (scuze), voi da un exemplu: retragere atm=2000ron. din acesti 2000 ron,el plateste doar benzina si alte chestii cu sume mici. sa zicem ca a platit benzina 200 lei din cei 2000 retrasi prin card, ce se intampla cu restul de 1800 ca nici in banca nu raman (sau raman?), nici in casa nu ii pot baga (asa am inteles de la cineva). cineva m-a sfatuit sa fac analitice 5121.1 banca si 5121.2 cardul dar tot nu imi iese ptr. ca la un moment dat,face plati numerar mai mult decat exista in casa din care rezulta (parerea altcuiva) ca ar trebui sa ii trag din banca pe card si din card in casa, dar creste prea mult casa si el nu aduce atat de multe cheltuieli. Adica nu mai inteleg nimic.....de exemplu avea in casa 'a 01.08.2009 suma de 25129.04 (ca face incasari si prin casa)asa l-am preluat noi de la cine a fost inainte si cine a fost nu avea analitice,nici avansuri de trezorerie, pur si simplu baga tot in casa chiar daca era retragere prin card. eu parca nu vad asta in regula dar nici nu sunt in masura sa imi spun parerea ptr. ca nu m-am lovit de asa ceva pana acum.

In concluzie.......cum Dumnezeu se face ca ma uit la extras ca vitelul la poarta noua. a! nu are doua conturi, cardul este pe contul societatii dar are numarului de card
Multumesc mult, mult!!!!! :cry:
MARIA

eugen01

#6 Mesaj de eugen01 »

inregistrarile contabile facandu-se numai pe baza de documente justificative (decont Extra de Cont etc..) nu puteti sa "ii trageti" pur si simplu din banca.Din exemplu dvs. (2000-200) suma ramasa si neacoperita de documente justificative intra in Casa.Chiar daca fizic suma nu exista.Nu ramane decat sa-i atrageti atentia din cand in cand (de cate ori este necesar!!) asupra faptului ca are casa incarcata artificial.Lucru care il va costa la sfarsit de an.

floream532

#7 Mesaj de floream532 »

Multumesc f.f.f.f.f.f.mult pentru raspuns!!! Multumesc tuturor!!! :)
Eu l-am anuntat de doua ori pana acum si il voi anunta iar, m-a intrebat ce ar trebui sa faca in acest caz, i-am spus dar.....nimic pana acum. ii spun iar.
Multumesc din suflet!!!
MARIA

Scrie răspuns