Sunt nou angajata intr-un holding si clientul de la firma x a platit prin banca firmei z (mentionez ca firma z nu a emis nici o factura catre acest client).
Ce contatari trebuie sa fac ca sa inchid situatia clientului atat in firma z cat si in x?
Cun iregistrez in contabilitate urmatoarea situatie?
Re: Cun iregistrez in contabilitate urmatoarea situatie?
O parere,
1.Daca esti firma Z,care incaseaza banii si nu stii ce reprezinta
5121=473
2.Daca esti firma X,cel care plateste si nu stii de ce ai platit
473=5121
Daca nu stii dece ai incasat sau platit ,sunt necesare cercetari si lamuriri suplimentare,iar in baza acestora se vor inregistrarile corespunzatoare.
1.Daca esti firma Z,care incaseaza banii si nu stii ce reprezinta
5121=473
2.Daca esti firma X,cel care plateste si nu stii de ce ai platit
473=5121
Daca nu stii dece ai incasat sau platit ,sunt necesare cercetari si lamuriri suplimentare,iar in baza acestora se vor inregistrarile corespunzatoare.
Cu plata de la firma z se inchide soldu care il are acest client la firma x,eu vreau sa mut suma de firma z la firma x ca sa ii inchid clientului soldu.
In acest moment clientul figureaza cu sold pe rosu in firma z(datorita plati ) si cu sold in negru la fima x,dar in realita el nu ne mai datoreaza bani. Ma intereseaza mai exact ce contare fac cand mut suma de la unu la celalat.
In acest moment clientul figureaza cu sold pe rosu in firma z(datorita plati ) si cu sold in negru la fima x,dar in realita el nu ne mai datoreaza bani. Ma intereseaza mai exact ce contare fac cand mut suma de la unu la celalat.
soicat a indicat corect contarea 473-Decontari din operatii in clarificare (poate ar trebi sa deschideti un analitic 473.001).
Daca exista un contract, document care sa faca referire la bunuri/servicii se foloseau 408/418 etc..
Deci incasarea/plata se face pe analiticul respectiv.In momentul cand am factura pot sa fac contarea 473.001 = 401(analitic) sau 4111(analitic)
Daca exista un contract, document care sa faca referire la bunuri/servicii se foloseau 408/418 etc..
Deci incasarea/plata se face pe analiticul respectiv.In momentul cand am factura pot sa fac contarea 473.001 = 401(analitic) sau 4111(analitic)
Tu esti firma,,mama " ?....x si z sunt entitati afiliate ? Acum pricep ceva,dar nu sigur .Soldurile de care vorbesti cred ca figureaza inregistrate in ceva conturi.ursand689 scrie:Cu plata de la firma z se inchide soldu care il are acest client la firma x,eu vreau sa mut suma de firma z la firma x ca sa ii inchid clientului soldu.
Pentru reglarea sodurilor foloseste-te de Contul 451 ''Decontari intre entitatile afiliate',dar sa stii ca orice operatiune in conta. se face pe baza unui document din care sa rezulte realitatea si legalitatea operatiuni.
N-ai fost prea explicita .....sau eu nu te-am inteles.
Poate mai sunt si alte pareri