cazare Ungaria

scortarum819

cazare Ungaria

#1 Mesaj de scortarum819 »

am o factura de cazare din Ungaria - la intrari in valuta imi pune cursul pentru 100 HUF (1,5647), corect e sa-l modific eu in 0.015647, nu ?

In primul ecran aleg Factura (nu Taxare inversa) si in al doilea ecran introduc valoarea in HUF inclusiv TVA, dar imi trece in ecranul de sus automat TVA-ul - asa ca modific in ecranul de sus TVA-ul si trec 0. Bine fac ?

dupa ce criteriu stie SAGA sa nu mi-o treaca pe D390 ?

Merci

paturcai

#2 Mesaj de paturcai »

In 390 se duc automat toate facturile aferente intrarilor in valuta.
Daca acea factura - fie ea si din Ungaria sau orice tara UE - ar trebui trecuta in INTRARI in lei, pentru ca nu am de ce sa o mai trec in INTRARI valuta o data ce ea nu se bucura de regimul simplificat si nici nu trebuie sa o evidentiez acolo.
Mai pe scurt: la ce trec o factura la intrari valuta UE daca ea contine TVA-ul statului respectiv?
Voi trece factura respectiva la INTRARI in lei, la furnizor voi trece un furnizor NENOMINALIZAT (asa cum trec pentru benzina spre exemplu) iar in ecranul de jos trec la expliactii: Cazare UNGARIA perioada ...... la cantitate trec 100 HUF cat m-a costat cazarea, la pret trec cat este paritatea lui HUF in momentul respectiv si ... am rezolvat problema.
In felul acesta pun de acord toate evidentele: nu folosesc regimul simplificat (taxare inversa) ca nu este cazul si nici nu imi zapacesc declaratia 390.
Si cred ca oricum nu ajungeau in D 390 pentru ca acolo se duc doar "activele"/cele pipaibile.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

apetrem

Re: cazare Ungaria

#3 Mesaj de apetrem »

scortarum819 scrie:dupa ce criteriu stie SAGA sa nu mi-o treaca pe D390 ?
Dupa cont, daca este unul din clasa 3xx, atunci va merge in 390.
Marian Apetre

Scrie răspuns