Fact tva Irlanda

balicae

Fact tva Irlanda

#1 Mesaj de balicae »

La o factura emisa de un furnizor din Irlanda cu licenta Microsoft la care se plateste tva cum ar trebui sa procedez?Va rog ajutati-ma!Clientul este platitor tva si totusi nu s-a procedat la taxare inversa.

tomac

#2 Mesaj de tomac »

O introduceti cu TVA zero, TVA facturat de furnizor intrind in pretul de achizitie.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

balicae

#3 Mesaj de balicae »

Si in decontul de tva?Mai fac 390?

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Cum functioneaza 390 si de ce trebuie sa avem grija sa introducem corect datele acolo.
In momentul in care furnizorul meu intracomunitar imi livreaza marfuri el va face o factura in care va folosi simplificarea pentru TVA (taxarea inversa) si la randul lui va declara in 390 al lui cui a livrat activele respective. Eu ca si cumparator ma bucur de facilitatea simplificata (taxarea inversa) daca am comunicat vanzatorului meu un cod valabil de TVA si voi intocmit si eu la randu-mi 390.
In situatia in care el a trecut cota de TVA, va considera ca a facut o livrare locala - la el in tara. Prin aplicarea cotei de TVA de la el in tara inseamna ca nu a mai folosit facilitatea privind simplificarea (taxarea inversa) si pe cale de consecinta nu va declara in 390 al lui din Irlanda vanzarea de active. La randul meu nu pot trece in 390 o achizitie simplificata (taxare inversa) atat timp cat pe factura de achizitie imi apare TVA din Irlanda.
Factura se va introduce la achizitii interne cu TVA zero asa cum spunea si TomaC mai sus. Furnizorul va fi un furnizor de manevra (divers, nenominalizat, etc) fara cod fiscal (eu mi-am creat un furnizor nenominalizat 401.00000 iar la coul fiscal am apasat bara de spatiu si am dat ENTER), la explicatie voi trece LICENTA MICROSOFT, la U/M voi trece EUR la canitate voi trece suma (100 EUR cu tot cu TVA-ul din factura) la pret voi trece cursul de schimb de la data facturii si inregistrarea este gata. La contul contabil vom alege 208.XXXXX cu analitic distinct si gata!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

balicae

#5 Mesaj de balicae »

Multumesc !M-am lamurit si am doar nemultumirea ca nu m-am edificat inainte de 25.Oricum multumesc,sunt mai mult decat lamuita.Urmeaza sa fac rectificare la decont.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

D390 se depune acum doar pentru AIC de bunuri.
Eu nu am spus ca se introduce in lei la achizitii interne. Am spus ca se introduce cu TVA 0 si pe coloana tip alegind "Factura". Asta se poate face si in ecranul de intrari - valuta. De altfel este recomandat sa se introduca in ecranul de intrari-valuta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns