Concediu pt.cresterea copilului ?

mihalai

#16 Mesaj de mihalai »

multumesc mult de tot,imi era teama ca ,concediul de sarcina si lehuzie nu se ia in calcul la cele 12 luni de cotizare si sa aiba probleme atunci cand intra in concediu pentru cresterea copiluilui pana la 2 ani

csedoa

#17 Mesaj de csedoa »

Un contract de muncă la domiciliu pe 20 de ore lunar şi cu o valoare de 150 RON se ia în calcul? Contractul era de bază persoana respectivă nu mai avea alt contract de munca în acea perioadă.
"Vrei să trăieşti cum se cuvine? Învaţă mai întâi să mori." – Confucius

balintk

#18 Mesaj de balintk »

Buna tuturor, Un tatic vrea sa-si creasca copilul pana la varsta de 2 ani. In ultimele 12 luni a fost salariat la Intrepr.Indiv. proprie. Pe perioada concediului de cresterea copilului trebuie sa suspende activitatea II daca este pe numele lui?

gherghelescur

#19 Mesaj de gherghelescur »

tocmai am aflat ca sunt insarcinata, eu fiind contabil la 5 firme, la una cu functia de baza si la celelalte cu 2 h.

vreau sa stiu daca mai sunt cazuri de genul, si daca la indemnizatia pt cresterea si ingrijirea copilului pana la 2 ani, s-au acceptat toate adeverintele de pe toate firmele.

banuiesc ca, concediul de 126 zile trebuie bagat la toate , nu?

popescui151

#20 Mesaj de popescui151 »

gherghelescur scrie: ..... si daca la indemnizatia pt cresterea si ingrijirea copilului pana la 2 ani, s-au acceptat toate adeverintele de pe toate firmele.

banuiesc ca, concediul de 126 zile trebuie bagat la toate , nu?
Am avut o situatie ca a ta. Eu am inregistrat concediile medicale la ambele societati. Cand faci declaratia la concedii, la firma la care ai functia de baza atasezi concediul medical in original, iar la celelalte in copie. De asemenea, atasezi o adeverinta semnata de administrator cum ca la aceste societati nu ai functia de baza (este o justificare pentru faptul ca nu atasezi concediul medical in original).
La dosarul pe care il faci pentru a primi indemnizatia pentru crestere copil pui adeverinte de la toate societatile pentru care lucrezi. Este normal sa ti se calculeze indemnizatia in functie de toate veniturile. In cazul meu au fost acceptate fara nici o problema.

gherghelescur

#21 Mesaj de gherghelescur »

multumesc mult popescu pt raspuns....

faza cu declaratia nu o stiam , mi se pare ok, sa vada aia de ce ai pus copie.....

mersi inca odata

popescui151

#22 Mesaj de popescui151 »

gherghelescur scrie: faza cu declaratia nu o stiam , mi se pare ok, sa vada aia de ce ai pus copie.....
cu placere....daca mai ai nevoie de ajutor....oricand
P.S.: sarcina usoara :)

iancue939

Salarii

#23 Mesaj de iancue939 »

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in program in cazul unui contract de munca suspendat pentru cresterea copilului, in asa fel incat salariatul sa-mi apara pe statul de plata cu "zero" si in declaratii.
Va multumesc!

popescui151

Re: Salarii

#24 Mesaj de popescui151 »

iancue939 scrie:..cum sa procedez in program in cazul unui contract de munca suspendat pentru cresterea copilului, in asa fel incat salariatul sa-mi apara pe statul de plata cu "zero" si in declaratii.
Eu am trecut la "Concedii medicale" - crestere copil 2 ani/3 ani (cod 99) si am aproximat 2 ani ca interval - cand va veni momentul, voi modifica cu data exacta. Daca te uiti in statul de plata apoi, ai sa vezi ca iti apare corect.

iancue939

#25 Mesaj de iancue939 »

Multumesc, asa o sa procedez si eu. Toate bune SPOR si SARBATORI FERICITE daca nu ne mai "auzim". :)

Scrie răspuns